Στο πλαίσιο της επιτυχμένης ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος “Inclumedia Lab”, το Solomon μας προσκαλεί σε μια ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση.

Πότε;
Το Σάββατο 13 Μαΐου.

Πού;
Στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα, Ψυρρή)

Τι ώρα;
Από τις 21:00 μέχρι τη 01:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Κι αυτό ξέρεις γιατί; Γιατί το Solomon στην εκδήλωση αυτή θα γιορτάσει και τα πρώτα του γενέθλια! γεύσεις από το Options FoodLab, μουσική και δραστηριότητες που επικεντρώνονται στη συνεργασία των προσφύγων και των μεταναστών με τους ντόπιους συμπληρώνουν τη βραδιά. Μια βραδιά μοναδική, όσο μοναδικό είναι και το Solomon!

Τι εννοείς δεν ξέρεις πολλά για το Solomon;

Το Solomon είναι μία κοινότητα ανθρώπων με διαφορετικά backgrounds, όπου μέσα από τις δραστηριότητές της στοχεύει να προσφέρει μία εναλλακτική οπτική της τοπικής κοινωνίας, πιο λειτουργική για όλα τα μέλη της. Κι αυτό το πετυχαίνει μέσω των media!

“Το να είναι κανείς πρόσφυγας ή μετανάστης δε σημαίνει πως γνωρίζει να εκφέρει άποψη μόνο για το προσφυγικό ή το μεταναστευτικό αντίστοιχα”

Η πρώτη δράση του Solomon είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Εκεί όλοι μπορούν ελεύθερα να εκφράσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τις ικανότητές τους. Αν θες να μάθεις περισσότερα για την ιδέα και για τους ελέφαντες, δεν έχεις παρά να μπεις στην επίσημη σελίδα. Επισης μπορείς να το ακολουθήσεις στο Facebook και το Instagram.

Λίγα λόγια για το Inclumedia Lab

Το Inclumedia Lab είναι ένα εκπαιδευτικό project του Solomon που στοχεύει στην μετάδοση των βασικών δεξιοτήτων δημοσιογραφίας σε μετανάστες και πρόσφυγες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον κλάδο και φοιτητές δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν έναν κύκλο σεμιναρίων, ενώ ταυτόχρονα, δημιουργώντας ζευγάρια, παράγουν μηνιαία θέματα, εξασκώντας έτσι τις γνώσεις που λαμβάνουν. Ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται και η κοινωνική ένταξη, πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι του προγράμματος.

Η κοινωνική ένταξη έχει πλέον νόημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.