Κάθε χρόνο, περίπου τέτοια περίοδο, αρχίζουμε να συζητάμε τα φετινά TEDx που έρχονται. Ως neoperativa, τα τελευταία χρόνια στηρίζουμε ενεργά τα TEDx που διοργανώνονται από πανεπιστήμια. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσουμε και φέτος για το επερχόμενο TEDxAUEB. To συνέδριο με το οποίο πέρσι ανακαλύψαμε και διαμορφώσαμε το δικό μας “Mosaic” – “Μωσαϊκό”. Αυτό για το οποίο δημιουργήσαμε ένα βίντεο εμπειριών που μπορείς να δεις στο σχετικό μας άρθρο. Αυτό το οποίο φέτος παίρνει έμπνευση από τα αστέρια, αφού θέμα του είναι ο αστερισμός “arctos”.

Ο αστερισμός άρκτος οδηγούσε για πολλούς αιώνες τους ανθρώπους στον προορισμό τους. Ήταν σημείο αναφοράς και μέσο προσανατολισμού σε εποχές που ο άνθρωπος ανακάλυπτε τον κόσμο. Ο καθένας και η κάθε μία από εμάς, έχει τη δική του άρκτο για να πορεύεται στο ταξίδι της ζωής του.

Τι εκφράζει περισσότερο την πορεία μας στον κόσμο; Ένας άνθρωπος, μία ιδέα ή μία εμπειρία ζωής;

Το TEDxAUEB επιστρέφει, για μία ακόμη χρονιά, το Σάββατο, 17 Μαρτίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Δώδεκα Έλληνες και διεθνείς ομιλητές από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους, θα προσεγγίσουν μέσα από προσωπικές τους εμπειρίες την ιδιαίτερη σημασία του “arctos”. Από τη σκηνή του TEDxAUEB δε θα μπορούσαν να λείπουν performances καλλιτεχνών που βρήκαν το δικό τους αστέρι στην τέχνη αλλά και διαδραστικά workshops εμπνευσμένα από έναν κόσμο που προχωράει μπροστά.

Αν θες κι εσύ να ανακαλύψεις τη σημασία του “arctos” για σένα και να θέσεις το δικό σου σημείο αναφοράς, δεν έχεις παρά να έρθεις στο TEDxAUEB. Μπορείς να προμηθευτείς το εισιτήριό σου από την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου. Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνονται και οι ομιλητές. Μπορείς λοιπόν να δεις λίγο από την ιστορία τους και να περιμένεις να τους ακούσεις από κοντά. Θα είμαστε κι εμείς εκεί και θα μας βρεις να είμαστε ενεργοί στα Social Media, όπως φαντάζομαι θα είσαι κι εσύ.

Ας φτιάξουμε λοιπόν το δικό μας μύθο για τον αστερισμό “arctos”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.