Θα ξεκινήσω με τα βασικά, για σένα που μπορεί ακόμα να μην έχεις μάθει τι σημαίνει TED ή TEDx, πόσο μάλλον TEDxAUEB. Τα TED events είναι μη κερδοσκοπικά και πατούν πάνω στη σημασία της πρότασης: Ideas Worth Spreading – Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ξεκίνησε το 1984 ως ένα συνέδριο που ένωσε για πρώτη φορά το χώρο της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του design. Συμπεριλαμβάνει ομιλίες μέχρι 18′ από ομιλητές που έχουν μια ιδέα να μοιραστούν. TEDx τώρα, είναι η επέκταση της έννοιας που του έχει δώσει παγκόσμια δυναμική. Το “x” έρχεται να δηλώσει ότι ένα TED event διοργανώνεται από κάποιο ανεξάρτητο φορέα, κοινότητα ή ακόμα και από συγκεκριμένο άτομο. Βέβαια, είναι πλήρως οργανωμένο και συντονισμένο με τους γενικούς κανόνες ενός TED. Απλά πρόκειται για ένα συνέδριο που διοργανώνεται σε πιο τοπικό επίπεδο. Με βάση τα παραπάνω, δημιουργήθηκε και το TEDxAUEB.

Το TEDxAUEB ξεκίνησε το 2013 με πρωτοβουλία φοιτητών του Ο.Π.Α. και αποτελεί το πρώτο TEDx event στην Ελλάδα που διοργανώθηκε από πανεπιστήμιο. Σιγά σιγά, με την υποστήριξη των καθηγητών του πανεπιστημίου και του κόσμου που το παρακολούθησε, το TEDxAUEB μεγάλωσε και είναι έτοιμο για την 5η διοργάνωση.

Θέμα του φετινού TEDxAUEB;
“MOSAIC” – “ΜΩΣΑΪΚΟ”. Με τη λέξη μωσαϊκό, ορίζεται “μια μορφή τέχνης αποτελούμενη από μικρά ακανόνιστα κομμάτια διαφόρων υλικών”. Όμως από ποιες άλλες οπτικές θα μπορούσε κανείς να αναλύσει την έννοια αυτή; Το μωσαϊκό των πολιτισμών, των πόλεων, της κοινωνίας, του ανθρώπινου σώματος, των προτύπων ομορφιάς και ολόκληρης της γης είναι μόνο κάποιες από αυτές.

Το TEDxAUEB λοιπόν έρχεται το Σάββατο, 18 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ομιλητές από διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης, θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το “mosaic” δίνοντάς του τη δική τους ερμηνεία. Εκτός από τις ομιλίες, η σκηνή του TEDxAUEB θα γεμίσει με εμπνευσμένα performances και διαδραστικά workshops.

Προλαβαίνεις ακόμα να αγοράσεις το εισιτήριό σου στη σελίδα του TEDxAUEB.

To συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Innovathens.

Θα σε δούμε εκεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.