“Θάνο έλα και εσύ κάτω στο μπαρ που έχουμε να μιλήσουμε!”, μου είπε η Ευαγγελία Μπούμπουλη – σχεδιάστρια μόδας που στεγάζεται στο 405 του Ρομάντσο. Εκεί άκουσα για πρώτη φορά την ιδέα για το Summer Market.

Όλα οργανώθηκαν και στις 20 και 21 Ιουλίου, στο ισόγειο του Ρομάντσο στήσαμε τα τραπέζια για τους δημιουργούς. Ρούχα, τσάντες, βιβλία και σημειωματάρια, κοσμήματα, φωτογραφίες, κούκλες και hula hoops, ήταν όλα εκεί! Ξεχωριστά και ιδιαίτερα όσο και οι δημιουργοί τους. Δεν ήταν όλοι οι δημιουργοί από το Ρομάντσο, όλοι τους όμως με κάποιο τρόπο συνδέονται με αυτό και με τους ανθρώπους του. Έτσι, αυτό που τελικά οργανώθηκε δεν ήταν ένα απλό παζάρι με δημιουργίες τους σε μειωμένες τιμές. Ήταν ένα διήμερο όπου μια παρέα μαζευόταν στο ισόγειο να συζητήσει, να γελάσει, να παίξει, να διασκεδάσει και όταν έμπαινε κόσμος να το παίζει σοβαρή. Ποτέ! Κάθε λεπτό το διασκεδάζαμε. Αυτό ήταν το ωραίο. Αυτό μεταδίδαμε σε όποιον έμπαινε σε αυτή την παρέα.

DSC_9621

DSC_9647
Κάτι ακόμα που δε σταματήσαμε στιγμή να κάνουμε τις δύο αυτές ημέρες ήταν να “hoopάρουμε”! Η παρουσία της Δέσποινας, δασκάλας του Hula Hoop, καθώς και των χειροποίητων hula της, έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να ξεκινήσουμε δειλά και τελικά να εθιστούμε, όπως όλοι. Είναι τόσο μεταδοτικό, όσο το γέλιο! Βλέπεις κάποιον να κάνει μια ιδιαίτερη κίνηση, προσπαθείς κι εσύ και ξαφνικά γίνεστε πολλοί. Από βίντεο και φωτογραφίες τις ώρες των προσπαθειών μας… όσες θέλετε! Την παράσταση, όπως ήταν λογικό, έκλεψε η ίδια η Δέσποινα στο τέλος της δεύτερης μέρας, όταν έκανε μια χορογραφία χρησιμοποιώντας ένα hula με φωτισμό LED. Μαγεία…!

output_sgljym

Είναι πολύ όμορφο να συμμετάσχεις και να βοηθάς με όποιον τρόπο μπορείς τέτοιες πρωτοβουλίες. Δεν περιμένουμε να βρούμε τίποτα έτοιμο. Επικοινωνούμε, συνεργαζόμαστε, οραματιζόμαστε και δουλεύουμε για να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.

DSC_9620

DSC_9635

“Τι ωραία που ήταν!!!!! Πότε θα μας ξαναδοθεί η ευκαιρία να κάνουμε όλοι μαζί πάλι hula hoop;”, μου είπε η Ευαγγελία όταν είχαμε και βάλει και το τελευταίο ρούχο από τη συλλογή της πάλι στο δωμάτιό της.

Οι δημιουργοί  που ήταν εκεί:

Euangelia με τη γεωμετρική σειρά MTR

Hoop it με τα πολύχρωμα hula hoop

Lommer με τις modular τσάντες

Street Design Words με το βιβλίο “Εντός Στοάς” – Αθηναϊκά περάσματα και το τσιμεντένιο σουβέρ από τις A Future Perfect Into Stoas (Index)

Busy Bee με τις φανταστικές χειροποίητες κούκλες

Chrysokona Mavrou – jewellery and objects με τα πρωτότυπα κοσμήματα

Pari Masouraki Brainstorming με τη city chic σειρά “Par[‘Άthens]is”
DSC_8713(ALMOST2)

Φωτογραφίες άρθρου: Θάνος Καπράνος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.