Πως θα ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία;
Ένα δωμάτιο – διάδρομος προσαρμοσμένο στις διαθέσεις του ταξιδιώτη;
Ένας χώρος ύπνου μέσα σε ένα αιωρούμενο κουτί ονείρων;

Τρία πρωτοποριακά δωμάτια και ακόμη 262 προτάσεις παρουσιάζονται στην πρωτότυπη έκθεση Room18.

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ και το Μουσείο Μπενάκη, σε συνέχεια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού Room18, με θέμα το δωμάτιο ενός αστικού Ελληνικού ξενοδοχείου 18 τ.μ., διοργανώνουν την έκθεση Room18, παρουσιάζοντας 262 νέες προτάσεις, 582 δημιουργών, από 17 χώρες.

Στην έκθεση θα παρουσιάζονται, σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1:1), τα τρία βραβευμένα δωμάτια, του ομώνυμου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού, όπως τα φαντάστηκαν και τα σχεδίασαν οι Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος (1ο Βραβείο – Ελλάδα), João Prates Ruivo (2ο Βραβείο – Πορτογαλία) και Sara Navazo Saez De Arregui & Edorta Larizgoitia Andueza (3ο Βραβείο – Ισπανία).

Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί μέσα στα δωμάτια και να βιώσει μια εμπειρία που αψηφά τα συμβατικά όρια εστιάζοντας στην έννοια της διαμονής ως μία ξεχωριστή δομή που γεννά νέα συναισθήματα και αντιλήψεις.

1ο Βραβείο – Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος – Ελλάδα | “Elyseum & the politics of the golf course”:
Ένα καταπράσινο δωμάτιο – πάρκο, εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία και την δομή του γηπέδου του Γκολφ, εκφράζεται ως ένα απέραντο τοπίο, σημείο ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Παπαλαμπρόπουλο, αρχιτέκτονα του πολυβραβευμένου ξενοδοχείου Λειβαθώ στην Κεφαλλονιά.

img_4494 img_4478

2ο Βραβείο – João Prates Ruivo (FORA) – Πορτογαλία:
Ο João Prates Ruivo του πολυβραβευμένου γραφείου FORA, με έδρα το Λονδίνο, έχοντας ως βασική ιδέα ότι ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι παράλληλα και ένας χώρος προσωπικής έκφρασης, συνέλαβε ένα δωμάτιο – διάδρομο, με πλάτος 1 και μήκος 18 μέτρα, στο οποίο όλα τα έπιπλα, με την βοήθεια αυτοματισμών, μπορούν να αναρτούνται σε διάφορα ύψη, ανάλογα με τις διαθέσεις του χρήστη.

img_4468 img_4338

3ο Βραβείο – Sara Navazo Saez De Arregui, Edorta Larizgoitia Andueza (LA-NA) – Ισπανία | “Το κουτί των ονείρων”:
Η Sara Navazo Saez De Arregui και ο Edorta Larizgoitia Andueza, προτείνουν ένα δωμάτιο ύπνου μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Το κρεβάτι, σημείο υπενθύμισης ότι ο ταξιδιώτης δεν είναι στο σπίτι του, κρεμιέται στο κέντρο του χώρου, μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, και λειτουργεί ως ένας χώρος απομόνωσης από το υπόλοιπο δωμάτιο, από τον υπόλοιπο κόσμο.

img_4456 img_4445

Στόχος της έκθεσης Room18 είναι η παρουσίαση ιδεών που θα αναθεωρήσουν τα ισχύοντα δεδομένα στην αρχιτεκτονική της φιλοξενίας εστιάζοντας στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, θα κυκλοφορήσει και ο ειδικός τόμος Room18, στον οποίο θα παρουσιάζονται αναλυτικά τα τρία βραβευμένα δωμάτια και οι 100 καλύτερες προτάσεις, σύμφωνα με την κρίση της επιτροπής.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, σε χώρο 500 τ.μ., από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Hashtag έκθεσης: #Room18BM

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

img_4449-2 img_4448-2 img_4372-2 img_4332 img_4299-2 img_4262-2 img_4258-2 img_4236-2 img_4175-2 img_4160 img_4119-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.