Η έδρα μας, όπως θα γνωρίζετε, βρίσκεται στην «καρδιά» του κέντρου της Αθήνας, στο κτίριο του Ρομάντσο. Μην πάει ο νους σας σε κάποιο γυάλινο κτίριο, σαν αυτά στην Λεωφόρο Κηφισίας που στεγάζουν διάφορες επιχειρήσεις. Γιατί το Ρομάντσο σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο κτίριο.

Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που μου αρέσει είναι η ιδιαιτερότητα του κτιρίου αυτού, που πηγάζει σίγουρα από την ιστορία του Ρομάντσο. Και όταν λέω ιστορία, εννοώ την ένδοξη εποχή του κτιρίου που για αρκετές δεκαετίες (ήδη από το 1934) στέγαζε τρία σημαντικά έντυπα περιοδικά, που είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό: το ομώνυμο «ΡΟΜΑΝΤΣΟ», το «ΠΑΝΘΕΟΝ» και το «ΒΕΝΤΕΤΑ». Παίρνοντας ως παρακαταθήκη τη στέγαση των τριών αυτών περιοδικών, το κτίριο για ακόμα μια φορά έχει σαν στόχο να γράψει ιστορία για τις επόμενες γενιές. Αυτό το καταφέρνει, φιλοξενώντας επιχειρήσεις και προσωπικότητες δημιουργικού χαρακτήρα, που σκοπός τους είναι να φέρουν διαφορετικό αέρα στην πόλη.

Ο «μικρόκοσμος» του κτιρίου είναι και η ομορφιά του. Άπαξ και ξεκινήσεις να εργάζεσαι εκεί, το νιώθεις σα το σπίτι σου. Βλέποντας τους υπόλοιπους ανθρώπους, που βρίσκονται για τον ίδιο ακριβώς λόγο με σένα στο Ρομάντσο, με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή, συνεργάζεσαι και τους νιώθεις οικείους σου. Είναι οι «γείτονές» σου. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι έτσι έγινε και η γνωριμία μας με τα παιδιά του Frapress μιας και βρισκόμαστε στο ίδιο γραφείο και μοιραζόμαστε αυτήν την υπέροχη εμπειρία. Επίσης, οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο Ρομάντσο, όπως π.χ. η καφετέρια που έχει στο ισόγειο και ο πολυχώρος που λαμβάνουν μέρος διάφορες δραστηριότητες, σε κάνει να το αγαπήσεις μονομιάς.

Εντούτοις, η ομορφιά του κτιρίου δεν βρίσκεται μόνο στο εσωτερικό του, αλλά και έξω από αυτό. Στην γειτονιά του Γερανίου, τείνουν να παντρευτούν διάφορες κουλτούρες του κόσμου, που μέσα από τις πολιτιστικές δράσεις του Ρομάντσο, σου φαίνεται πως επέρχεται αλλαγή αναγεννησιακού χαρακτήρα σε ένα μέρος που για πολλά χρόνια υπήρξε ρημαγμένο.

Είτε είναι λοιπόν, ο ιστορικός του χαρακτήρας, είτε οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό, είτε ο περιβάλλοντας χώρος και το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας που προσδίδει σε αυτόν, το Ρομάντσο αποτελεί τη «στέγη» για τη Media Neoperativa. Και για αυτόν τον λόγο, θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκ μέρους όλης της ομάδας, τη Vodafone CU που μέσω του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο, για αυτήν τη μοναδική ευκαιρία που μας έδωσε, να βοηθήσουμε το Ρομάντσο να γράψει ξανά την δική του διαφορετική ιστορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.