Πως θα φαινόταν το Λούβρο χωρίς τη γυάλινη πυραμίδα;

O JR είναι ένας καλλιτέχνης γνωστός για δημόσιες μεγάλες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, κυρίως από προσωπογραφίες. Αυτή τη φορά όμως ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και δημιουργεί φωτογραφική οφθαλμαπάτη σε γνωστό κτίριο.

Το κτίριο στο οποίο αναφερόμαστε δεν είναι τυχαίο. Το project ονομάζεται «O JR στο Λούβρο» και φυσικά μιλάμε για το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Αυτό που ανέλαβε να κάνει ο καλλιτέχνης είναι να «εξαφανίσει» τη χαρακτηριστική γυάλινη πυραμίδα που υπάρχει στο προάυλιο του μουσείου. Τοποθετώντας στην κατάλληλη θέση μεγάλη φωτογραφία της πρόσοψης του μουσείου, οι παρατηρητές από τη σωστή γωνία νιώθουν ότι η πυραμίδα δεν υπάρχει καν. Το όλο εγχείρημα πλαισιώθηκε από πολλές δράσεις όπως προβολές ταινιών, σεμινάρια και μουσικές εμφανίσεις.

Αν θέλετε μπορείτε να ακολουθήσετε τον καλλιτέχνη και τα νέα του σχέδια από το λογαριασμό του στο Instagram.

Λούβρο Λούβρο

About The Author

Θάνος Καπράνος

Τελειόφοιτος (έτσι τουλάχιστον μου έχουν πει να λέω!) στην Πληροφορική του ΟΠΑ. Έχω το κακό(!) να μην κάθομαι ποτέ σε ησυχία και θέλω συνέχεια να μαθαίνω κάτι καινούριο. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και την παραγωγή βίντεο. Λατρεύω το τένις και τη μουσική (κάποια μέρα θα κάνω πρωινό ραδιόφωνο να μου το θυμηθείτε!). Πιστεύω στη δύναμη που έχει ο καθένας μέσα του, γι' αυτό και το moto μου αυτή την περίοδο είναι: “Be your own hero!”. #χαμόγελα_μόνο.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.