Παράταση υποβολής προτάσεων μέχρι 13 Μαρτίου 2016. Η επιλογή θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου.

Ο επιτυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», που καθιερώθηκε από την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και την Τατιάνα Λύγαρη, θα διεξαχθεί και φέτος, για 6η συνεχή χρονιά, από Παρασκευή 27 Μαΐου έως και Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.

Ποιους αφορά αυτό το Φεστιβάλ;

Nεανικές ομάδες αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (μουσικοί, χορευτές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορογράφοι, performers, video artists, εικαστικοί, μουσικά συγκροτήματα κλπ.) καλούνται να εμπνευστούν από τα αυθεντικά και πατιναρισμένα από τον χρόνο 12 Κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν πρωτοποριακά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών.

Η μείξη των τεχνών, η διάδραση και η σατιρική διάσταση σε συνδυασμό με θέματα εμπνευσμένα από την ιδέα του Τρένου είναι οι άξονες που θα καθορίσουν την επιλογή των προτεινόμενων δράσεων του Φεστιβάλ, οι οποίες θα παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση για ένα συνεχές δεκαήμερο.

Υπάρχει κάποια προϋπόθεση για τη συμμετοχή;

Βασική προϋπόθεση τα projects να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν παρουσιαστεί σε άλλον χώρο ή φεστιβάλ.

Παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις θα φιλοξενηθούν στα υπόλοιπα βαγόνια καθώς και στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας.

Ο απρόβλεπτος χώρος του New Wagon, του πυρήνα του Φεστιβάλ, με τα 12 ιδιωτικά του κουπέ, πρόσφερε έως σήμερα βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε δεκάδες νέους καλλιτέχνες και ομάδες. Από το Μάιο του 2011, που εγκαινίασε τις δράσεις του, ανέδειξε πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις και αποτέλεσε αφετηρία για νέες συνεργασίες με το μοναδικό Τρένο-Θέατρο.

Πως στέλνει κάποιος τη δική του πρόταση;

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project ή και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό) καθώς και βιογραφικά συνοδευόμενα από φωτογραφίες στη διεύθυνσηtheater@totrenostorouf.gr έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016.

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου 2016.

Πηγή: Totrenostorouf

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.