Είσαι φοιτητής προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο; Ασχολείσαι με τη γραφιστική ακόμα και αν είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο; Θα σε ενδιέφερε να είσαι εσύ αυτός που θα δημιουργήσει το νέο λογότυπο για το ηλεκτρονικό περιοδικό «Πολυτεχνειακά Νέα»; Αν σε όλα τα παραπάνω απάντησες ναι, τότε πρέπει να διαβάσεις και αυτό που ακολουθεί.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Κεντρική Βιβλιοθήκη έχουν προκηρύξει ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία λογοτύπων του περιοδικού. Αν λοιπόν είσαι προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής του ιδρύματος μπορείς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό. Βέβαια, δε μένουν πολλές μέρες καθώς πρέπει να παραδώσεις τις προτάσεις σου μέχρι και τις 24 Απριλίου 2017. Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν στην Κεντρική Βιβλιοθήξη υπόψη κα Μ. Σινιγάλια σε ανώνυμο κλειστό φάκελο με την ένδειξη «Πολυτεχνειακά Νέα». Μέσα στο φάκελο πρέπει να υπάρχουν τα λογότυπα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή με τα προσωπικά σου στοιχεία να εσωκλείονται σε έναν ξεχωριστό φάκελο. Μπορείς να δημιουργήσεις μέχρι 3 προτάσεις και να διεκδικήσεις τα 500€ που παίρνει ο νικητής του διαγωνισμού.

Η προκήρυξη, την οποία μπορείς να βρεις εδώ, διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως πρέπει να είναι το λογότυπο, σχεδιαστικά και τεχνικά. Γενικά θέλουν να είναι απλός, ευανάγνωστος και να παραμένει εύκολα στη μνήμη. Ο τίτλος είναι «Πολυτεχνειακά Νέα» και ο υπότιτλος «Περιοδικό για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Έρευνα». Το λογότυπο θα πρέπει να μπορεί να σταθεί και μόνο με τον τίτλο. Η παρουσίαση των προτάσεων που θα υποβάλλεις πρέπει να είναι ολοκληρωμένες με το λογότυπο να εφαρμόζεται σε διαφορετικό φόντο και σε ασπρόμαυρη εκδοχή. Όσον αφορά τα χρώματα η απλότητα επικρατεί κι εκεί. Δε θα πρέπει λοιπόν να ξεπεραστούν τα 4 χρώματα στο σύνολο του λογοτύπου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να δεις την προκήρυξη. Επιπλέον, για πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς εδώ:
Δευτέρα & Τετάρτη 11:00 – 13:00 κα. Ευθυμίου τηλ 210 772 4017
Τρίτη & Παρασκευή 11:00 – 13:00 κα. Σινιγάλια τηλ 210 772 3775

Λίγα λόγια για το περιοδικό:
Το ηλεκτρονικό περιοδικό Πολυτεχνειακά Νέα: Περιοδικό για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Έρευνα, συνιστά ένα μέσο ενημέρωσης της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας για τεχνολογικά θέματα, ερευνητικά προγράμματα και αναπτυξιακά έργα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Γενικά, στόχος του είναι η διάχυση της γνώσης και η πληροφόρηση της Πολυτεχνειακής Kοινότητας, και όχι μόνο, αναφορικά με θέματα που άπτονται των γνωστικών αντικειμένων που θεραπεύει το Ίδρυμα.
Ειδικά, βασική επιδίωξη είναι η δημοσίευση άρθρων ή εργασιών, η παρουσίαση επιστημονικών επιτευγμάτων και ακαδημαϊκών διακρίσεων, καθώς επίσης και η ενημέρωση της κοινότητας για εκδηλώσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος (συνέδρια, ημερίδες κ.λπ.). Επιπρόσθετα, η ύλη του περιοδικού περιλαμβάνει αναφορές σε δημοσιεύεις μελών του Ιδρύματος, είτε ανά Σχολή είτε ανά θεματική περιοχή, αναφορές σε επιλεγμένα ερευνητικά προγράμματα, παρουσιάσεις μονάδων και υπηρεσιών του Ιδρύματος (π.χ. Κέντρο Η/Υ ΕΜΠ, Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ, Κέντρο Δικτύων ΕΜΠ κ.λπ.).

Είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις;

Leave a Reply

Your email address will not be published.