Ξεκινήσαμε με το «Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» και έχουμε φτάσει στο σημείο οι λέξεις χωρίς την εικόνα να μην έχουν νόημα. Ή τουλάχιστον να φαίνεται ότι δεν έχουν νόημα. Μπορεί να είναι απλά το που έχουμε οδηγηθεί από τα Social Media. Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός. Πλέον ακόμα και η απλή εικόνα έχει αποδυναμωθεί. Πρέπει να έχει κίνηση. Να είναι GIF ή βίντεο. Τότε προωθείται. Τότε «αξίζει» περισσότερο. Ε, το Plotagraph δίνει πιο εύκολα κίνηση σε μια απλή εικόνα.

Όσοι ασχολούνται με το χώρο της δημιουργίας και της παραγωγής γνωρίζουν τα μέσα και τους τρόπους για να δίνουν κίνηση σε μια απλή εικόνα. Στις μέρες μας όμως, όλα περνάνε και στους απλούς χρήστες. Η ανάπτυξη λογισμικών και απλών εφαρμογών δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα με μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων. Αυτό που κάνει το Plotagraph είναι να δίνει κίνηση σε στοιχεία της φωτογραφίας που ο χρήστης επιλέγει. Αυτό το καταφέρνει με τη χρήση πολλών ξεχωριστών αλγορίθμων που είναι εύκολοι στην εφαρμογή. Το αποτέλεσμα αποθηκεύεται σε μορφή GIF, .mp4 ή .mov. Δε χρειάζονται πολλές λήψεις ούτε καταγραφή βίντεο. Μια και μόνο φωτογραφία αρκεί.

Έχοντας ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών όπως της Coca-Cola και του Airbnb το Plotagraph μπαίνει δυναμικά στο χώρο των νέων εφαρμογών. Για PC ή για Mac γίνεται ένα απλό εργαλείο για όποιον θέλει να τραβήξει την προσοχή. Πάτα «PLAY» και δες μερικά παραδείγματα παρακάτω και θα καταλάβεις.

Η φωτογραφία δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια με το Plotagraph.

Leave a Reply

Your email address will not be published.