Είπε κανείς ότι η τέχνη δεν είναι για όλους; Κι όταν λέμε όλους, να εννοούμε… όλους! Ο καλλιτέχνης Dominic Wilcox διοργάνωσε πρόσφατα στο Λονδίνο την πρώτη έκθεση με σύγχρονη τέχνη για σκύλους. Το όνομά της; Χαρακτηριστικότατο. Play More.

Και δε μιλάμε μόνο για πίνακες αλλά και για έξυπνα και διαδραστικά παιχνίδια σχεδιασμένα ειδικά για τους τετράποδους φίλους. Όπως και στις εκθέσεις που έχουμε συνηθίσει, τα εκθέματα τοποθετούνται στο ύψος του ματιού. Αυτό ακριβώς έγινε και στην Play More έκθεση. Οι πίνακες τοποθετήθηκαν χαμηλά και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν ανήκουν στο φάσμα που μπορούν να αντιληφθούν οι σκύλοι. Σε μια οθόνη, ένα φρίσμπυ πετούσε από εδώ κι από εκεί. Ένα μεγάλο μπολ τριών μέτρων γεμάτο με 1000 μπάλες που θυμίζουν την τροφή τους αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά σημεία έλξης. Ατέλειωτο παιχνίδι! Και γίνεται ακόμα καλύτερο. Υπήρχε ένα σημείο όπου κάθε σκύλος μπορούσε να βιώσει την εμπειρία του “ανοιχτού παραθύρου” ενός αυτοκινήτου. Χρειάστηκε μόνο λίγο χαρτόνι για να αναπαραστήσει το αυτοκίνητο και ένας μεγάλος ανεμιστήρας.

https://www.youtube.com/watch?v=Q7KGnJPD8s0

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός project της More Than με στόχο να περνούν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων περισσότερο χρόνο παιχνιδιού με τους μικρούς τους φίλους. Όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Dominic Wilcox: “Η σύγχρονη τέχνη αποτελούσε για καιρό πηγή έμπνευσης και ενθουσιασμού για τους ανθρώπους αλλά ποτέ ξανά δεν έγινε για να δημιουργήσει τα ίδια συναισθήματα και στα ζώα”. Είναι όμορφο να γίνονται projects σαν κι αυτό για να μας θυμίζουν να βλέπουμε τα πράγματα και από διαφορετικές πλευρές.

Play More. Live More. Enjoy.

world-first-dog-art-exhibition-dominic-wilcox-london-2 world-first-dog-art-exhibition-dominic-wilcox-london-3 world-first-dog-art-exhibition-dominic-wilcox-london-7 world-first-dog-art-exhibition-dominic-wilcox-london-8 world-first-dog-art-exhibition-dominic-wilcox-london-9 world-first-dog-art-exhibition-dominic-wilcox-london-12 world-first-dog-art-exhibition-dominic-wilcox-london-16

HT: Design Taxi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.