Παιδιά, το ξύρισμα δεν είναι απλή υπόθεση. Ειδικά όταν πρόκειται για καλό σκοπό: να στηρίξεις το NoShave November. Ο μήνας δηλαδή, που εσύ επιλέγεις να μην ξυριστείς και να δείξεις την υποστήριξή σου στους καρκινοπαθείς, δωρίζοντας τα χρήματα που θα ξόδευες (και ελπίζουμε και κάτι παραπάνω) για την εκπαίδευση, την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου. Τώρα εσείς θα αναρωτιέστε: «Είναι No-Shave η φάση και ο τύπος μας μιλάει για ξύρισμα;». Η απάντηση είναι απλή και θα ξεδιαλύνει αμέσως το τοπίο: Κανόνες!

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα πολύ γνωστό σαν κίνημα, στο εξωτερικό όμως είναι αρκετά διάσημο και έχουν “θεσπίσει” μέχρι και κανονισμούς!

 

Κανόνας 1ος: Ξυριστείτε για το No-Shave November

Καταλαβαίνω ότι σας δημιουργεί μια σύγχυση σαν τίτλος, αλλά αν θέλετε πραγματικά να στηρίξετε το κίνημα ο πρώτος κανόνας είναι αυτός. Ξυρίζεστε 31 Οκτωβρίου και από την επόμενη κάνετε μια νέα αρχή για εσάς και τις πολύτιμες τρίχες σας. Εμείς σαν ομάδα προλάβαμε και το κάναμε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά! Εάν θέλετε, μπορείτε να συμμετάσχετε με ένα απλό τριμάρισμα… Πάντως η διαφορά πρέπει να είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ.

Tip: κάντε το μαζί με φίλους, είναι πιο εύκολο.

Κανόνας 2ος: Selfie-sticks σε δράση

Βγάλτε μια φωτογραφία του “ΠΡΙΝ”. Ξέρουμε ότι πάθατε σοκ με αυτό που αντικρίσατε στον καθρέφτη. Ξέρουμε ότι δεν θέλετε να βγείτε από το σπίτι, πόσο μάλλον να αφήσετε αποδεικτικά στοιχεία ότι κάτω από τα αρρενωπά μούσια κρύβεται ένα γλυκό μωράκι που παίζει σε διαφήμιση για πάνες. Θυμηθείτε τον σκοπό και τους κανόνες. Τρίχα είναι…θα ξαναβγεί!

Κανόνας 3ος: Ξυραφάκια κάτω

…και μηχανές ξυρίσματος! Μην πάτε να μας το παίξετε έξυπνοι…κοιταχτείτε στον καθρέφτη πρώτα! Τώρα ήρθε η στιγμή να πετάξετε τα ξυραφάκια (όχι μακριά, κάποια στιγμή ίσως θέλετε να ξυριστείτε, κρίμα να αγοράζετε καινούργια), για ολόκληρο τον Νοέμβρη. Δεν είναι επιτρεπτό ούτε το τριμάρισμα, ούτε η μορφοποίηση στο μουστάκι… απλά αφήνετε το τέρας ανεξέλεγκτο.

Κανόνας 4ος:  Διαγωνιστείτε περήφανα

Όσο θα περνάνε οι μέρες και θα νιώθετε καλύτερα, θα σας είναι και πιο εύκολο να συγκρίνετε μούσια και την πρόοδο την δικιά σας με αυτή των φίλων σας ( αν υποθέσουμε ότι ακολουθήσατε την συμβουλή στον Κανόνα 1ο- Φέρτε και τους φίλους σας). Στο αποκορύφωμα, βγάζετε και φωτογραφίες με περηφάνια πια… ολόκληρο αγώνα κάνατε άλλωστε.

 

Κανόνας 5ος: Ήρθε το τέλος…

Που τόσο περιμένατε. Είναι 30 Νοέμβρη και ανυπομονούσατε για αυτή την άγια μέρα. Είτε γιατί δεν σας πάει καθόλου η τρίχα, είτε γιατί σας είχαν λείψει τα μουσάκια και τώρα πια έχετε φτάσει στο σημείο που ήσασταν πριν (εκτός αν ήσασταν σαν παπάς). Τώρα ήρθε η στιγμή να βγάλετε μια αντίστοιχη φωτογραφία μόνος, σαν την πρώτη και να την ανεβάσετε στα social media ή απλά για να κάνετε την σύγκριση ή για να την δείχνετε στα παιδιά σας(!).

Πήγε 1 Δεκέμβρη ώρα 00:01;  Είστε ελεύθεροι να κάνετε ότι θέλετε. Μην ξεχάσετε όμως να κάνετε την δική σας δωρεά στο https://www.no-shave.org/team/noshaveneoperativa . Να θυμάστε ότι γίνεται καλό σκοπό και ότι μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς με τον πιο απλό τρόπο. Τι λέτε;

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.