Ο Bobby Roth έρχεται στη Στέγη για να μας κάνει  να δούμε μέσα από την κλειδαρότρυπα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Ο γνωστός και βραβευμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός έχει πολλά να πει και να αποκαλύψει. Και δε φοβάται να κάνει τίποτα από τα δύο.

“Ό,τι συμβαίνει στα παρασκήνια έρχεται τώρα στο προσκήνιο”

Κρύβεται πίσω από πολλές γνωστές παραγωγές. Όσον αφορά τηλεοπτικές σειρές μερικές από αυτές είναι τα Prison Break, The Insiders, Lost, Grey’s Anatomy, The Mentalist, Criminal Minds, Hawaii Five-0 κ.ά.. Από ταινίες πάλι γνωστές είναι αρκετά οι Heartbreakers, Circle of Power, The Boss’ Son και Independence Day. Το συμπέρασμα όμως είναι άλλο. Μετά από πάνω από 80 τηλεοπτικά επεισόδια, 25 τηλεταινίες, 13 κινηματογραφικές ταινίες, δε σταματά εκεί. Ο Bobby Roth είναι καταξιωμένος δάσκαλος που μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες του. Έχει δημιουργήσει πρωτότυπο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό με τη μορφή σειράς ντοκιμαντέρ. Ο τίτλος του είναι “A Director Prepares”. Αφορά κυρίως σκηνοθέτες, σεναριογράφους αλλά και άλλους επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Και εδώ έρχεται να μπει η έννοια της κλειδαρότρυπας. Το ντοκιμαντέρ δεν είναι μόνο θεωρητικό. Εκτός από τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, αποτελεί ταυτόχρονα μια ψυχαγωγική σειρά. Λέω σειρά γιατί δεν είναι ένα ενιαίο βίντεο αλλά 10 εικοσάλεπτα θεματικά επεισόδια. Επεισόδια που αγγίζουν όλη τη διαδικασία παραγωγής. Από την αναζήτηση ηθοποιών μέχρι την τελική επεξεργασία πριν την κυκλοφορία. Και λέω κλειδαρότρυπα γιατί εμβόλιμα αναλύονται και αντιπαραβάλλονται τηλεοπτικά επεισόδια πασίγνωστων σειρών. Ό,τι συμβαίνει στα παρασκήνια τώρα έρχεται στο προσκήνιο.

Όλα αυτά θα γίνουν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016. Η είσοδος είναι δωρέαν αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες για την είσοδο αλλά και το πρόγραμμα μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα της Στέγης.

Επιμέλεια-Οργάνωση: Μαριάννα Πλατυρράχου
Συντονισμός: Βαρβάρα Δούκα

Ο Bobby Roth στην Ελλάδα σε μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

HT: SGT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.