Με τον οργανισμό Liminal δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε. Τους γνωρίσαμε μαζί καλύτερα μέσα από το “Our Festival 2”, το Σεπτέμβρη που μας πέρασε. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για φεστιβάλ, αλλά μιλάμε για ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα – προσομοίωση Δραματικής Σχολής.

Αφορμή τους; Η φράση του Σαίξπηρ “Όλος ο κόσμος μια σκηνή”. Με βάση το όραμα του οργανισμού για την εξέλιξη του θεατρικού τοπίου σε ένα ανοιχτό δημιουργικό πεδίο συνεργασίας, η φράση αυτή απέκτησε και συνέχεια. “Στη σκηνή μας χωράει όλος ο κόσμος”, μας λένε και το εννοούν. Γι’ αυτό και διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Liminal Open Days.

liminal open days

Που θα το βρεις και τι θα ζήσεις;

Στους χώρους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Impact Hub Athens, στις 8 & 9 Απριλίου, θα στηθεί μια “Pop Up” δραματική σχολή! Εργαστήρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις και κάθε είδους μαθήματα καλούνται να καλύψουν τα περισσότερα είδη μαθημάτων που διδάσκονται στις δραματικές σχολές. Κίνηση, χορός, αυτοσχεδιασμός, υποκριτική, τραγούδι, μουσική, ορθοφωνία, σκηνογραφία, ενδυματολογία, θεωρία… λείπει κάτι;

Στη σκηνή μας χωράει όλος ο κόσμος, λένε. Φυσικά και χωράει! Το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και οι χώροι διεξαγωγής θα είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία. Επίσης, οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα είναι μεικτές και αυτό βοηθά τα μέλη των ομάδων, αλλά και τους εκπαιδευτές.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής μετά τη λήξη του. Ωστόσο, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα πρέπει να κάνεις αίτηση για τη συμμετοχή σου μέχρι τις 12 Μαρτίου. Βασικό κριτήριο για την τελική επιλογή σου αποτελεί το προσωπικό σου κίνητρο που σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή. Μια ακόμα λεπτομέρεια: μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή όχι απλά μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας. Δεκτές γίνονται και αιτήσεις συμμετοχής με βίντεο ή και μόνο ηχητικές. Κάτι που δε συμβαίνει δυστυχώς ακόμα όσο συχνά θα έπρεπε. Ένα βίντεο σου δίνει σίγουρα το χρόνο να εξηγήσεις πιο αναλυτικά τα κίνητρα σου απ’ ότι λίγες γραμμές κειμένου.

Μπορείς να δεις πιο αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα και να βρεις την αίτηση συμμετοχής στην επίσημη σελίδα του οργανισμού.

Αλλά μη νομίζεις ότι είναι μια μεμονωμένη κίνηση. Η συνάντηση αυτή για τον οργανισμό αποτελεί το έναυσμα για περισσότερο προσβάσιμα και συμπεριληπτικά εκπαιδευτικά θεατρικά προγράμματα. Επιθυμία τους είναι να δημιουργηθεί μια σταθερή θεατρική ομάδα.

Είναι σημαντικό να κάνουμε βήματα μπροστά και στην τέχνη. Έτοιμοι για μια liminal εμπειρία;

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.