Δε μπορώ να καταλάβω το γιατί… και ταυτόχρονα ήδη το ξέρω και το δέχομαι. Πολλοί από εμάς θα θέλαμε οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζουμε στις ιστορίες μας να κρατούν για παραπάνω από 24 ώρες. Μάλιστα, πολλοί από εμάς, αποθηκεύουμε τις ιστορίες και μετά τις ανεβάζουμε στο προφίλ μας ως κανονικό post. Δε θα ήταν λοιπόν μαγικό, αυτό να μπορούσε να γίνει πιο εύκολα, χωρίς ταυτόχρονα να αλλάζουμε το ύφος των φωτογραφιών που βάζουμε στον “τοίχο” μας; Και για εμάς, αλλά σίγουρα και για τα μεγάλα brands και τους influencers παγκοσμίως, το Instagram χθες παρουσίασε δύο νέες δυνατότητες. Το Instagram Stories Archive και τα Instagram Stories Highlights. Και τα δύο μαζί, ένας νέος κόσμος προώθησης, διαφήμισης και προβολής για τη δημοφιλή πλατφόρμα.

View this post on Instagram

Today we’re introducing two new tools to help you hold on to your favorite moments from Instagram Stories and share them in new ways that help you express yourself. Stories Highlights is a new part of your profile where you can show more of who you are through stories you’ve shared. And to help you build highlights, your stories will now automatically save into a private Stories Archive so you can easily relive them. Now you can group stories into highlights and feature them on your profile. To create a highlight, tap the “New” circle, choose stories from your archive, select a cover and give it a name. Your highlight will appear as a circle on your profile that can be played as a stand-alone story. Moving forward, your stories will automatically save to your Stories Archive. To see yours, tap the archive icon on your profile, then tap on any story to watch it. From there, you can add it to your current story, share it as a post or add it to a highlight on your profile. Only you can see your archived stories, and you can turn off auto-archiving at any time in your profile settings. To learn more about Stories Highlights and Stories Archive, check out help.instagram.com. Today’s updates are available as part of Instagram version 25 on iOS and Android. Video by @yelldesign

A post shared by Instagram (@instagram) on

Πρώτα ας πάμε στο πιο ενδιαφέρον νομίζω… τα Instagram Stories Highlights! Οι καλύτερες στιγμές που έχεις μοιραστεί στις ιστορίες σου, συγκεντρώνονται και προβάλλονται στο προφίλ σου. Κάτω ακριβώς από τα στοιχεία του προφίλ σου (βιογραφικό), σύντομα θα υπάρξει ένα νέο κομμάτι. Εκεί, στον αριστερό κύκλο, θα μπορείς να προσθέτεις ιστορίες που αντέχουν στο χρόνο.

Η διαδικασία

 • Πατάς τον κύκλο για να προσθέσεις.
 • Επιλέγεις από το αρχείο σου τις ιστορίες που θέλεις.
 • Επιλέγεις τι θα φαίνεται μπροστά ως εξώφυλλο.
 • Δίνεις όνομα στο σετ ιστοριών που ετοίμασες
 • Έτοιμο!!!

Ακολουθώντας πολλές φορές την παραπάνω διαδικασία, δημιουργείς όσα Instagram Stories Highlights θέλεις. Το ένα θα φαίνεται δίπλα στο άλλο, όπως στις κανονικές ιστορίες, μέχρι να διαγράψεις αυτό που πια δε θες να φαίνεται. Πώς; Κρατάς πατημένο το συγκεκριμένο highlight και τότε θα εμφανιστεί η επιλογή της διαγραφής.

Γιατί λέω στην αρχή ότι αυτή η δυνατότητα είναι καλή και για brands και για influencers; Γιατί οι διαφημίσεις μπορούν πια να οδηγούν στα προφίλ τους, όπου θα μπορούν να οργανώνουν όπως θέλουν το περιεχόμενο προς προβολή. Μια  επίσης σκέψη για πολλούς θα είναι να φτιάξουν κάτι σαν κανάλι σε αυτό το κομμάτι του προφίλ τους, που δε θα έχει πια το χρονικό περιορισμό γι’ αυτούς που τους ακολουθούν.

Κάπου όμως παραπάνω αναφέρω τη λέξη “αρχείο”. Τι εννοώ με αυτό; Η δεύτερη δυνατότητα που παρουσίασε το Instagram, είναι το Instagram Stories Archive. Οι ιστορίες σου, αφού περάσου οι 24 ώρες, αποθηκεύονται αυτόματα στο αρχείο. Από εκεί, εκτός από το ότι μπορείς να τις ξαναδείς ανά πάσα στιγμή, μπορείς δημιουργήσεις αυτά τα ξεχωριστά Highlights!

Η επιλογή του αρχείου στο προφίλ μας υπάρχει αρκετό καιρό τώρα. Εκεί λοιπόν θα προστεθεί άλλο ένα κομμάτι, αυτό των ιστοριών μας. Η σειρά θα είναι χρονική, με τη πρώτη ιστορία κάθε μέρας να έχει ημερομηνία για να μας βοηθάει στην περιήγηση. Από εκεί μπορείς να δεις ξανά όποια στιγμή επιθυμείς. Στη συνέχεια, επιλέγεις αν θες να την ανεβάσεις πάλι στη σημερινή σου ιστορία, στο προφίλ σου ή σε κάποιο από τα  Instagram Stories Highlights σου.

Σε αυτό σημείο να υπενθυμίσω ότι το κομμάτι του αρχείου είναι προσβάσιμο μόνο από σένα. Επιπλέον, την αυτόματη αποθήκευση των ιστοριών στο αρχείο μπορείς να την απενεργοποιήσεις όποια στιγμή θες από τις ρυθμίσεις του προφίλ σου.

Έτοιμοι για τα δικά σας ξεχωριστά Instagram Stories Highlights;

Η ενημέρωση θα έρθει σύντομα σε όλους, ως μια νέα έκδοσης της version 25 της εφαρμογής για iOS και Android.

Πηγή: Instagram Blog

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

6 Σχόλια

 1. Reels είναι το όνομα που έχει η εκδοχή των Stories από το YouTube

  […] Μπαίνει επίσημα και η Google στο παιχνίδι των ιστοριών! Τι εννοώ; Η έννοια των «Stories» ξεκίνησε από το Snapchat και έπειτα αντιγράφτηκε από το Facebook και το Instagram. Ε, τώρα λοιπόν ήρθε και η σειρά του YouTube να αποκτήσει τα λεγόμενα Reels. Ωστόσο, πριν μιλήσω για μια ακόμα αντιγραφή, να ξεκαθαρίσω γιατί δεν το θεωρώ απλή αντιγραφή. Γιατί τα Reels ξεκίνησαν το Νοέμβριο και από την πρώτη στιγμή δεν είχαν την έννοια του 24ώρου ή του πρόσκαιρου περιεχομένου. Το περιεχόμενο στα Reels δημιουργείται για να μείνει. Και ίσως ήταν και αυτό που έκανε το Instagram να αναθεωρήσει και να μας επιτρέψει να ανεβάζουμε τις ιστορίες μας και μετά το πέρας της μέρας, ονομάζοντας τη δυνατότητα αυτή Highlights. […]

  Απάντηση
 2. Avatar
  Σταυρίνα

  Καλημέρα. Ο λογαριασμός μου στο instagram ειναι επαγγελματικος, ομως δεν μου εμφανίζει τα κυριοτερα των ιστοριών, κάτι που μου εμφανιζει στο προσωπικό μου προφίλ οταν το μετετρεψα και εκεινο σε επαγγελματικό για να το ελέγξω. Πως μπορώ άρα να κοινοποιήσω ιστορία η οποια θα εμφανίζεται μονιμα; Ευχαριστώ πολύ

  Απάντηση
  • Θάνος Καπράνος
   Θάνος Καπράνος

   Καλησπέρα Σταυρίνα! Αυτή η δυνατότητα θεωρητικά έχει γίνει παγκόσμια διαθέσιμη οπότε θα έπρεπε να εμφανίζεται σε όλους τους λογαριασμούς. Μπορεί προσωρινά να είναι ανενεργό στον ένα λογαριασμό που αναφέρεις (ή να μην έχει ενεργοποιηθεί ακόμα). Δυστυχώς με τόσες αλλαγές και νέες δυνατότητες, μέχρι να σταθεροποιηθούν κατά κάποιο τρόπο “έρχονται & φεύγουν”.
   Αν σε ενδιαφέρει να το δούμε ίσως λίγο πιο συγκεκριμένα μπορείς να στείλεις μέιλ στο info@neoperativa.media.

   Απάντηση
 3. Avatar
  Κικη

  Καλησπέρα Θα ήθελα να ρωτήσω Ναι σε περίπτωση που καρφιτσωσω μία ιστορία μου στα highlights θα μου εμφανίζει αν την έχει δει κάποιος καινούργιος χρήστης που με ακολουθεί ή δεν θα μου το εμφανίζει?

  Απάντηση
  • Θάνος Καπράνος
   Θάνος Καπράνος

   Καλησπέρα σας! Δε γνωρίζω να σας απαντήσω επίσημα, αλλά από τη χρήση της εφαρμογής έχω καταλάβει ότι αυξάνει το μετρητή της ιστορίας αν τη δουν νέοι ακόλουθοι. Οπότε απαντάω ναι, με μια κάποια επιφύλαξη. 🙂

   Απάντηση
 4. Avatar
  Dimitris

  Θέλω να εμπλουτίσω Τα highlights στο Ινσταγκραμ με φωτό από διακοπές μου 2015 και έπειτα αλλά πρέπει να τα ανεβάσω ως στορι πρώτα 24 ώρα και επέλεξα να είναι το στορι για κλειστό κύκλο μπορώ μετέπειτα όταν τα προσθέσω για highlights να είναι εμφανείς από όλους τους φίλους μ;;

  Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.