Our Festival και Our Festival 2, Liminal Open Days με pop-up δραματική σχολή και τώρα μια θεατρική παράσταση. Τα παιδιά εκεί στον οργανισμό της Liminal συνεχώς εξελίσσονται και παρουσιάζουν όμορφες δράσεις. Αυτή τη φορά η Liminal παρουσιάζει την κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία INTERVIEW από την ομάδα “Εμείς”.

Όλα θα γίνουν στις 4 Μαΐου στις 21:00, στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά, που βρίσκεται στο Νέο Κόσμο. Η παράσταση φυσικά είναι προσβάσιμη για όλους και η είσοδος είναι ελεύθερη. Βέβαια είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τους συντελεστές.

Λίγα λόγια για την παράσταση INTERVIEW
Μία συνέντευξη για δουλειά, τέσσερις υποψήφιοι και μία φωνή. Η διαδικασία ξεκινά τυπικά, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Οι υποψήφιοι χαλαρώνουν και αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανερωθούν. Η φωνή αρχίζει να κάνει παράλογες ερωτήσεις και να τους υποβάλει σε εξευτελιστικές δοκιμασίες που οδηγούν σε μία διαδικασία κωμικοτραγικού παραλογισμού.

Το κείμενο του Interview δημιουργήθηκε συλλογικά από τα μέλη της ομάδας κατά την διάρκεια των προβών το 2013. Από τότε έχει παρουσιαστεί περισσότερες από 230 φορές, σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την παράσταση σε θεατρικές αίθουσες, κέντρα κράτησης, κέντρα αποτοξίνωσης και εκθεσιακούς χώρους. Το έργο απέσπασε τιμητική διάκριση από τον όμιλο για την “Unesco Πειραιώς και Νήσων” και ανέβηκε από τοπικούς θιάσους στην Καλαμάτα και τη Νέα Υόρκη.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θάνος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Ηθοποιοί: Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού, Σωτήρης Δούβρης, Βασίλης Τουρκομένης, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Χρήστος Θάνος.

Liminal Πρόσβαση
Όταν η Liminal λέει ότι η παράσταση είναι προσβάσιμη για όλους, το εννοεί. Στην παράσταση θα υπάρχει ακουστική περιγραφή για τυφλλούς ή με μειωμένη όραση θεατές. Επιπλέον, διερμηνεία στην Ελληνική νοηματική γλώσσα και Υπέρτιτλοι SDH στην Ελληνική γλώσσα για Κωφούς ή βαρήκοους θεατές. Για τους Αγγλόφωνους θεατές θα υπάρχουν υπέρτιτλοι και στην Αγγλική γλώσσα. Τέλος, θα υπάρχει έντυπο υλικό για όλους.

Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου, Γιώργος Στάθης, Κώστας Χριστοδουλάκος.
Ακουστική περιγραφή: Σενάριο – Ευαγγελία Λιάκου, Εκφώνηση – Γιώργος Φραντζεσκάκης.
Υπέρτιτλοι – Μετάφραση: The Language Project.

Λίγα λόγια για την ομάδα “Εμείς”
Η Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού Εμείς δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού, προασπιζόμενη τις έννοιες της αλληλεγγύης, της συνεργατικότητας και της προσβασιμότητας στην τέχνη. Σ’ αυτό το πλαίσιο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία πολυκαλλιτεχνική κίνηση, που δεν αποτελείται αποκλειστικά από καλλιτέχνες και η οποία διευρύνεται διαρκώς. Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό πόλο έλξης για το πιο ανήσυχο και δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας. Από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει θεατρικές παραστάσεις, θεατρικά εργαστήρια, εκθέσεις έργων τέχνης και διοργανώσεις φεστιβάλ. Η Θεατρική Ομάδα Εμείς έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει τα θεατρικά έργα “Για κανένα πάνω δεν είναι εύκολα κάτω”, “Interview” και “Το Παιχνίδι των Κράουζερ”.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη ιστοσελίδα της Liminal.

Όπως μπορεί ήδη να έχεις παρατηρήσει, για την προώθηση της παράστασης έχουν παραχθεί αρκετά βίντεο. Αυτό για να είναι ακόμα και αυτά προσβάσιμα για όλους. Υπότιτλοι, νοηματική γλώσσα και ακουστική περιγραφή ολοκληρώνουν το σκοπό μιας παράστασης σαν κι αυτή. Έτσι, ενισχύεται και στο σύνολό της η δράση της Liminal για προσβασιμότητα στην τέχνη.

Όταν η τέχνη πραγματικά είναι για όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.