Η έμπνευση που οδήγησε στη δημιουργία του προέρχεται από ένα πουλί που καθόταν ήρεμο σε ένα κλαδί. Αυτό ακριβώς αναπαριστά αρκετά αφαιρετικά το φωτιστικό Perch Light. Βέβαια, ο τρόπος κατασκευής του δεν είναι μακριά και από ένα origami. Όπως το δει κανείς.

Το ιδιαίτερο αυτό φωτιστικό έχει πολύ απλό σχεδιασμό αλλά ταυτόχρονα και πολύ έξυπνο. Κατασκευάζεται από χαρτί και κομμάτια ορείχαλκου καταφέρνει να ξεχωρίσει. Τα νύχια του είναι αυτά που ολοκληρώνουν το ηλεκτρικό κύκλωμα οπότε όταν ακουμπάει στο “κλαδί” τότε έχει τη δυνατότητα να φωτιστεί. Φωτίζεται εσωτερικά μοιράζοντας απαλά το φως στο χώρο. Αυτός ο ξεχωριστός τρόπος φωτισμού του επιτρέπει να μην έχει καλώδια και να μπορεί να αποσπαστεί και να σταθεί κάπου αλλού ως απλό διακοσμητικό. Κάτι ακόμα. Αν φυσήξει λίγο αεράκι ή καποιος το κουνήσει, το φωτιστικό θα κινηθεί μπρος και πίσω μέχρι να ισορροπήσει ξανά. Όπως κάνει κι ένα πουλί στη φύση για να μπορεί να σταθεί όταν αλλάζουν οι συνθήκες.

Το Perch Light αποτελεί μια έμπνευση από το 2014 του καλλιτέχνη Umut Yamac. Πρόσφατα όμως έκανε μια επανέκδοση μεγαλώνοντας την οικογένεια και δημιουργώντας το Perch Light Family for Moooi. Η νέα σειρά παρουσιάστηκε στο Salone del Mobile στο Μιλάνο.

Το Perch Light ισορροπεί άψογα ανάμεσα στη φύση και στο design.

light-1 light-2 light-3 light-4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.