Πότε θα γίνει η έκθεση;

Από το Σάββατο 12/03 έως και το Σάββατο 19/03.

Κυριακή 13/03: 18:00 – 22:00

Δευτέρα 14/03: Ρεπό!

Τρίτη – Παρασκευή: 18:00 – 22:00

Σάββατο: 16:00 – 21:00

Πού;

Θα βρείτε την έκθεση στο Λουκούμι #10, στον 1ο όροφο «Δέντρο».

Τι μπορεί κανείς να δει στην έκθεση;

Καμβά και φωτογραφικά στιγμιότυπα από δέκα καλλιτέχνες!

Σε μια προσπάθεια να περιγράψει περιόδους κατάθλιψης της ζωής του, ο Ουίστον Τσώρτσιλ, τις περιέγραψε ως «Μαύρος Σκύλος». Εμπνευσμένο από εκεί λοιπόν, άνθρωποι σε όλες τις γωνιές του πλανήτη ζουν με τον Μαύρο Σκύλο τους.

Ο Μαύρος Σκύλος, μπορεί να έχει διαφορετικές ράτσες, να είναι μικρό κουτάβι ή μεγάλο θηρίο, μπορεί να κάνει κάποιους ανθρώπους να υποφέρουν σιωπηλά πηγαίνοντας τον βόλτα ή να βρίσκουν τρόπο να τον τιθασεύσουν.

Ελάτε να δείτε τα έργα μιας δεκάδας καλλιτεχνών και να κάνετε έναν διάλογο γι’ αυτό στην έκθεση του «Μαύρου Σκύλου»!

 

Ποιοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στην έκθεση;

Έλενα Κοτρίδου
Γεννήθηκε στην Κοζάνη το ’94. Αυτή τη στιγμή σπουδάζει στην Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στο πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο 4ο έτος και έχει επιλέξει την ζωγραφική ως βασική της κατεύθυνση.Σκοπός της είναι να καταφέρει να αποδώσει ζωγραφικά τις σκέψεις της και τα συναισθήματα της.

Βάγια Χούχλια
Γεννήθηκε στη Γερμανία το ’92 και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Τώρα, είναι στο 4ο έτος στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών στα Γιάννενα, με κατεύθυνση Ζωγραφική. Ασχολείται με τη ζωγραφική, τις εγκαταστάσεις και τη γραφιστική, ενώ την ενδιαφέρει και η σκηνογραφία, ο κινηματογράφος και το θέατρο.

Δημήτρης Βαβούρας
Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το ’93. Έχει μουσικές γνώσεις και ζωγραφικής, από τα παιδικά του χρόνια. Το ’12 εισήχθη στην Σχολή Καλών Τεχνών στα Γιάννενα και είναι στο 4ο έτος φοίτησης στο τμήμα Πάστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Η κύρια κατεύθυνσή του είναι η ζωγραφική. Παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία, το video art και τις εγκαταστάσεις. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.

Δημήτρης Αγγελόπουλος
Αθηναίος, γεννημένος το ’94. Είναι φοιτητής στο VELLIOS SCHOOL OF ARTS στο τμήμα MIXED MEDIA FINE ARTS. Έχει κάνει μαθήματα γλυπτικής και έχει συμμετάσχει σε έκθεση ζωγραφικής το ’15 στο VELLIOS SCHOOL OF ARTS.

Φίλιππος Κωνσταντάκης
Γεννήθηκε στο Βύρτσμπουργκ Γερμανίας το ’89 και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Από μικρός του άρεσε να ζωγραφίζει. Σπούδασε στη Σχολή Ακτο στο τμήμα sketch, comics και cartoon. Μέχρι το 14′ ασχολείται αποκλειστικά με τα ασπρόμαυρο σχέδιο κρατώντας την κατεύθυνση του προς το Horror creepy genre. Για σχεδόν ένα χρόνο πηγαίνει στο φροντιστήριο εν-έργω για προετοιμασία για την ΑΣΚΤ. Από τότε αγάπησε την ζωγραφική. Παρόλο που τα έργα του πια έχουν χρώμα παραμένουν σκοτεινά. Σχεδιάζοντας μακάβρια πλάσματα βρίσκει γαλήνη μέσα του, θα μπορούσε κάποιος να πει πώς στα έργα του αιχμαλωτίζει τις άρρωστες σκέψης του έτσι ώστε να μπορέσει να ζήσει σαν φυσιολογικός άνθρωπος.

Γεωργία Σαμπάνη
«Ονομάζομαι Σαμπάνη Γεωργία, γεννήθηκα το 1991 και κατάγομαι από τη Θήβα. Σπουδάζω στη Καλών Τεχνών του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στα Ιωάννινα. Ανέκαθεν με ενδιέφερε η ζωγραφική και υπήρχε μεγάλη αγάπη προς αυτή καθώς αποτέλεσε και τον κύριο λόγο που επέλεξα τη συγκεκριμένη σχολή. Βέβαια κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ασχολήθηκα και με άλλες τέχνες όπως η χαρακτική(ξυλογραφία-χαλκογραφία), η γλυπτική και η φωτογραφία που όμως καμία από αυτές δε με εξέφραζε όπως η ζωγραφική. Τα υλικά που χρησιμοποιώ, είναι το κάρβουνο πάνω σε χαρτί και η θεματολογία μου περιστρέφεται γύρω από τις ανθρώπινες μορφές στον χώρο».

Γιώργος Στριφτάρης
Ηθοποιός, Casting director, Φωτογράφος

Μαριάννα Λειβαδοπούλου
«Ονομάζομαι Λειβαδοπούλου Μαριάννα. Γεννήθηκα το 1994 στη Θεσσαλονίκη. Φοιτώ στη Σχολή Καλών Τεχνών Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης από το 2012.Έχω επιλέξει την εικαστική κατεύθυνση και ασχολούμαι με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και video art , ενώ ταυτόχρονα με ενδιαφέρουν ο κινηματογράφος και το animation».

Ηλίας Τσαφαρας
Μεγάλωσε στη Δημητσάνα Αρκαδίας, παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ασχολήθηκε με την γραφιστική φοιτώντας σε σχολή στην Αθήνα. Ασχολείται, επίσης, με το graffiti και συνεργάζεται με μουσικά σχήματα, για τα οποία δημιουργεί υλικό επικοινωνίας.

Ιωάννης Αλεξιάδης
Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, σχολή που την άφησε για να εντρυφήσει στις Τέχνες. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο εξωτερικό, δουλεύοντας παράλληλα ως curator/ assistant art director. Μιλάει μέσω των έργων του κυρίως για αντιθέσεις και νοσταλγία. Δεν τον απασχολεί το μέσο της Τέχνης, αλλά το θέμα.

Μαύρος Σκύλος

Υπεύθυνοι έργου: Ιωάννης Αλεξιάδης και Μαρία Μάζη

Ο Ιωάννης Αλεξιάδης σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, σχολή που την άφησε για να εντρυφήσει στις Τέχνες. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο εξωτερικό, δουλεύοντας παράλληλα ως curator/ assistant art director. Μιλάει μέσω των έργων του κυρίως για αντιθέσεις και νοσταλγία. Δεν τον απασχολεί το μέσο της Τέχνης, αλλά το θέμα.

Happy Me - Ευτυχισμένο Εγώ

Η Μαρία Μάζη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Μιας που δεν μπορεί να κάνει ένα μόνο πράγμα τη φορά, είναι Κοινωνιολόγος, αρθρογράφος και project manager.

Happy Me - Ευτυχισμένο Εγώ

Ένα project του Loukoumi Bar και Λουκούμι #10.

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένες/οι στη σελίδα www.loukoumibar.gr

Media Support:

Antivirus Magazine, Ath Checkpoint, DIDEE Magazine, Θετική Φωνή, Media Neoperativa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.