Crowdhackathon #fintech
Έχετε ιδέες και μπορείτε να φτιάξετε web και mobile εφαρμογές;
Οργανωθείτε σε ομάδες και κερδίστε βραβεία!

Πότε;

Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Που;

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS 

Θέμα του διαγωνισμού;

Η ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών (#fintech).

Μέχρι πότε γίνονται εγγραφές;

Μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή 21 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο First Come First Served.

Κάνε εγγραφή!

#fintech

Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώνεται στο πλαίσιο των διαγωνισμών Crowdhackathon, που είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy, μαζί με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Καλούνται νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Οι διαγωνιζόμενοι θα σχηματιστούν σε ομάδες προκειμένου να μπορούν στο χρονικό πλαίσιο των τριάντα έξι (36) περίπου ωρών που δίνεται να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό Minimum Viable Product MVP ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα του fintech.

Στόχοι της διοργάνωσης

Να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις που θα τις αξιοποιήσουν, στο γενικότερο πεδίο των financial technologies (fintech –https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_technology) και ειδικότερα στους ακόλουθους άξονες:

  • Cashless Banking(blockchain, wearables, tokenization κ.ά.),
  • Εveryday banking(open API, Loyalty, PFM κ.ά.),
  • Crowdbanking(Social Banking, Donation, Crowdlending, Crowdfunding κ.ά.)
  • Smart Banking(open API for Smart TV/Smart Watch κ.ά.).

Στα ζητούμενα περιέχονται τομείς των οικονομικών συναλλαγών όπως ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονική τιμολόγηση, crowdfunding, ηλεκτρονικές πληρωμές, wallets , μεταφορές χρημάτων, big data και analytics, καθώς και ειδικές εφαρμογές σε κλαδικούς τομείς, όπως τουρισμός, μεταφορές, εμπόριο, πολιτισμός, αγροτική παραγωγή, bitcoins κοκ.

Περισσότερα για τις ενότητες, προκλήσεις και τομείς μπορείτε να δείτε στις προδιαγραφές – ζητούμενα πατώντας εδώ.

Στόχοι του NBG i-bank #fintech crowdhackathon είναι η υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών και ειδικότερα:

Να προκληθεί ενδιαφέρον σε νέους δυναμικούς ανθρώπους ώστε συμμετοχικά και συνεργατικά να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες, προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών.

Nα δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.

Να αποκτήσουν οι διαγωνιζόμενοι δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.

Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου.

Βραβεία

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει στις τρεις (3) πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία ως εξής:

1ο βραβείο: 1.500 ευρώ

2ο βραβείο: 1.000 ευρώ

3ο βραβείο:    500 ευρώ

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επαγγελματικές συνεργασίες αθροιστικά μέχρι 20.000 ευρώ, μεταξύ των 3 πρώτων ομάδων που θα διακριθούν, με επιλογή της Τράπεζας.

Το IST Studies προσφέρει μια υποτροφία φοίτησης και ο Bluegrowth προσφέρει ένταξη στο πρόγραμμα incubation αξίας μέχρι 5.000 ευρώ. Μείνετε συντονισμένοι για ανακοινώσεις σχετικά με τα βραβεία.

#fintech #fintech

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε αφορά το NBG i-bank #fintech crowdhackathon μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στο http://crowdhackathon.com/fintech/ ή στο crowdhackathon@crowdpolicy.com.

Microsite: http://crowdhackathon.com/fintech/

Εγγραφές: https://www.eventora.com/el/Events/nbg-crowdhackathon-fintech

Facebook event: https://www.facebook.com/events/442286412636188/

Γραφτείτε στο Facebook event για συνεχή ενημέρωση.

 

Hashtag

#nbg #i-bank #fintech #crowdhackathon

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.