Ε δε γινόταν να μη γίνει! Άλλωστε το Instagram είχε ήδη ξεκινήσει να διαθέτει τη δυνατότητα διαφημίσεων στα Stories σε επιλεγμένους χρήστες εδώ και καιρό. Κι αυτό γιατί όλα πλέον δοκιμάζονται και αλλάζουν πριν δοθούν σε παγκόσμια βάση. Οπότε τώρα, μετά από μερικούς μήνες, οι διαφημίσεις στα Instagram Stories είναι διαθέσιμες για όλους!

Γιατί λέω ότι φέρνουν νέο αέρα; Γιατί αν νομίζαμε ότι κάτι ξέραμε μέχρι τώρα για τις διαφημίσεις στα Social Media, μάλλον κάναμε λάθος. Τα Instagram Stories δεν είναι ενεργά για αρκετό καιρό, αλλά είναι ήδη ένας από τους πιο σημαντικούς παίχτες της διαφημιστικής αγοράς. Και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Ο συνδυασμός του Instagram και του Facebook προσφέρει σε κάθε επιχείρηση ένα πολύ δυνατό διαφημιστικό εργαλείο. Αυτό ακριβώς συνέβη και με την Airbnb που είχε αυτή τη δυνατότητα από τον Ιανουάριο, έτρεξε μια καμπάνια και είδε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανταπόκριση του κοινού αλλά και στην αναγνωρισιμότητα της εταιρείας γενικότερα.

Αν λοιπόν διαχειρίζεσαι ένα business προφίλ του Instagram μπορείς να ξεκινήσεις τις διαφημίσεις στα Instagram Stories. Marketing API, Power Editor και Ads Manager είναι εκεί για να σε βοηθήσουν να στοχεύσεις το κατάλληλο κοινό. Ο νέος αέρας θα έρθει όταν στην παραπάνω δυνατότητα προστεθούν και νέα μετρικά συστήματα. Πόσες προβολές είχε ένα βίντεο, πόσα κλικς στη σελίδα, ακόμα και πόσες εγκαταστάσεις εφαρμογών σε smartphones. Επιπλέον, το Instagram εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει τη δυνατότητα να προσθέσεις στα Stories ενεργά links. Κάτι που μέχρι τώρα υπάρχει σε πιστοποιημένους λογαριασμούς όταν στο Story τους δεις στο κάτω μέρος βελάκι με «Μάθε περισσότερα», που σε οδηγεί στην επιθυμητή σελίδα.

Το νιώθεις το φρέσκο διαφημιστικό αεράκι;

HT: WeRSM

Leave a Reply

Your email address will not be published.