Ήταν το περασμένο φθινόπωρο όταν το μάτι μου έπεσε πάνω στον 6ο κύκλο του επιχειρηματικού επιταχυντή INNOVATHENS. “Creative Industries vol.2”, έλεγε, και κάπως έτσι βρεθήκαμε μέσα σε αυτόν τον κύκλο ως neoperativa.

Ο καιρός πέρασε με πολύ networking, σεμινάρια, workshops και mentoring και έφτασε η στιγμή και οι 16 ομάδες να σας παρουσιάσουμε τη δράση μας. Έτσι, την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, στις 17:00, σας περιμένουμε για το κομμάτι της παρουσίασης. Παράλληλα με τις παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθεί έκθεση των ιδεών αυτών στις 29 & 30 Μαρτίου, από τις 17:00 μέχρι τις 20:00, στον πρώτο όροφο του INNOVATHENS powered by Samsung. Ο κύκλος που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς έκλεισε. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωρίσετε τις πιο καινοτόμες ιδέες της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας.

Τι θα δείτε; Μια παρουσίαση των 5 λεπτών από κάθε εταιρεία για την ιδέα, την υλοποίηση, την αξία και το πλάνο ανάπτυξης. Στόχος; Η ανεύρεση συνεργατών, πελατών, και – γιατί όχι – επενδυτών. Υπηρεσίες, πλατφόρμες, ψηφιακές εφαρμογές για την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, τις τέχνες, την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και της αρχιτεκτονικής, creative agencies και καινοτόμα δημιουργικά γραφεία, ηλεκτρονικό… ξεφύλλισμα βιβλίων, escape rooms αλλά και “έξυπνα” εκπαιδευτικά ρομπότ είναι τα πεδία που υπάρχουν στο φετινό κυκλό. Αρκετά ενδιαφέροντα, δε νομίζετε;

Οι ομάδες του κύκλου:
A Food Chronicle, ArchiTeam, astroθέασις, Boarding room, Happyland Entertainment, Heretic Asterisk, The MindTrap Intelligent Entertainment, Art Lighting Studio MAGESTIC, MEDinART, NEOPERATIVA, Next Book Thing, roleplay, ScanArt, the place to be, Tutobo smart toys, Εργαστήριο Σχεδιασμού και Κατασκευών Χάψα-Κερκίδου Ο.Ε.

Creative Industries Vol. 2: The pitching
Πότε: Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018
Ώρα: 17.00-20.00
Πού: INNOVATHENS powered by Samsung, Αεριοφυλάκιο 2, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι

Creative Industries Vol. 2: The exhibition
Πότε: Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018
Ώρα: 17.00-20.00
Πού: INNOVATHENS powered by Samsung, Αεριοφυλάκιο 2, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι

Facebook Event here.

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις ομάδες και την έκθεση.

Ποιες ομάδες και τι θα δούμε στην έκθεση;

happyland entertainment

Happyland Entertainment
Το ανεξάρτητο στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών Happyland Entertainment μας παρουσιάζει το GO HEROES: Prometheus, ένα turn based, puzzle adventure, voxel art, casual παιχνίδι, βασισμένο στην ιδέα ότι οι μύθοι μαρτυρούν τη μοναδικότητα κάθε κουλτούρας αλλά και την ένωση των λαών. Η περιπέτεια ξεκινάει με πρώτο ήρωα τον Προμηθέα της ελληνικής μυθολογίας και τον αρχέγονο μύθο της κλοπής της φωτιάς. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τον Προμηθέα και να εκφράσουν την άποψή τους για το game.

Art Lighting Studio Magestic

Art Lighting Studio MAGESTIC
Το Art Lighting Studio MAGESTIC, δηλαδή η Νίκη Κορμαρή και ο Αντώνγς Σαμουρκάσογλου, μας παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα χειροποίητα art φωτιστικά που κατασκευάζουν, έχοντας αναπτύξει άριστη τεχνογνωσία και ακολουθώντας όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, εμπνευσμένα από διαφορετικές αισθητικές και στυλ.

MEDinART

MEDinART
Μέσα από την προβολή δύο βίντεο, γνωρίζουμε το MEDinART, μία διεθνή διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα που συνδέει τις βιο-ιατρικές επιστήμες και τις τέχνες. Στο πρώτο, παρουσιάζονται 222 έργα από 74 καλλιτέχνες του ΜΕDinART, ενώ στο δεύτερο η διαδραστική έκθεση MEDinART – H Ιατρική συναντά την Τέχνη. Μέρος πρώτο: Οι Έλληνες Δημιουργοί, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε επιμέλεια της Δρ. Βάσιας Χατζή, δημιουργό της πλατφόρμας.

neoperativa

neoperativa
Η neoperativa είναι ένα creative new media agency που καλύπτει τις ανάγκες στρατηγικής της επικοινωνίας και του marketing, καθώς και την παραγωγή του περιεχομένου για κάθε project που αναλαμβάνει, με το συντονισμό και τη συνεργασία των κατάλληλων δημιουργών. Η ομάδα της neoperativa μας καλεί στην έκθεση και στον συναρπαστικό ψηφιακό της κόσμο για να μας παρουσιάσει τις υπηρεσίες που προσφέρει και επιλεγμένα projects που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά της.

Next Book Thing

Next Book Thing
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην ψηφιακή βιβλιοφιλική πλατφόρμα Next Book Thing, να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, το διαδραστικό ξεφύλλισμα βιβλίου, τα αποσπάσματα και τα «Παρασκήνια», αλλά και να μιλήσουν με τους ιδρυτές για την ιδέα και την υλοποίησή της.

ScanArt

ScanArt
Το δημιουργικό σχήμα της ScanArt, που αποτελείται από τη Βάλυ Μαΐδου και την Πηνελόπη Λαλιώτη, χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες της 3D σάρωσης και εκτύπωσης και μας παρουσιάζει μια νέα επιχειρηματική πρόταση για μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας. Στην έκθεση, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τρισδιάστατα πρότυπα που προτείνει η ScanArt για πωλητήρια μουσείων αλλά και να ζήσουμε την εμπειρία του 3D printing ζωντανά!

The Place to Be

The place to be
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα γνωρίσουν το The place to be, μια πλατφόρμα που έχει σκοπό να καταγράφει κτίρια και κενούς χώρους στην Αθήνα, με σκοπό αυτά να αναβαθμίζονται και να αξιοποιούνται για νέες, εναλλακτικές χρήσεις.

Tutobo

Tutobo
Γνωρίζουμε το Tutobo, ένα έξυπνο εκπαιδευτικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μάθηση με τη διασκέδαση. Στόχος του Tutobo είναι να συστήσει στα παιδιά στον υπέροχο κόσμο της ρομποτικής και να μετατρέψει τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε μία διαδραστική εμπειρία μάθησης.

Εργαστήριο Σχεδιασμού και Κατασκευών Χάψα-Κερκίδου Ο.Ε.

Εργαστήριο Σχεδιασμού και Κατασκευών Χάψα-Κερκίδου Ο.Ε.
Η εταιρία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων αντικειμένων, κοσμημάτων και επίπλων, εφαρμόζοντας προηγμένες μεθοδολογίες σχεδιασμού με υπολογιστικά μέσα και επεξεργασίας υλικών με μηχανολογικά μέσα (εξοπλισμός CNC router, laser engraver/cutter, 3D printer).

Οι υπόλοιπες ομάδες που θα βρεθούν στην παρουσίαση:

roleplay

Roleplay

Mindtrap

Mindtrap

Heretic Asterisk

Heretic Asterisk

Boarding Room

Boarding Room

Astrotheasis

Astrotheasis

ArchiTeam

ArchiTeam

A Food Chronicle

A Food Chronicle

*Το Creative Industries Vol. 2, ο 6ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και με την υποστήριξη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), της αέλια, της Planet S.A. και του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος).

Θα σας δούμε εκεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.