Που;

Νήσος Σύρος

Πότε;

Από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2016.

Οι συμμετοχές για το Cinemascope² έχουν κλείσει και όλοι περιμένουν την ταινία.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών δίνει τη δυνατότητα σε έφηβους νέους να δημιουργήσουν τη δική τους κινηματογραφική ταινία. Το Cinemascope² θα εξερευνήσει το χώρο όπου ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία τέμνονται, αλληλεπιδρούν και σχηματίζουν νέες φιλμικές πραγματικότητες.

Πως μπορεί η πραγματικότητα να μεταμορφωθεί σε σινεμα;

Οι έφηβοι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν αληθινές ιστορίες του τόπου τους, θα τις ερευνήσουν με συνεντεύξεις και θα τις αναπαραστήσουν κινηματογραφικά, χρησιμοποιώντας κάμερα και μοντάζ. Η ταινία μικρού μήκους που θα προκύψει θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF).

Σε ποιους ακριβώς απευθύνεται το Cinemascope²;

Απευθύνεται σε εφήβους 13-17 ετών που ζουν ή παραθερίζουν στο νησί, παλιούς και νέους συμμετέχοντες. Το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν και ο απαραίτητος εξοπλισμός προσφέρεται από τη Στέγη. Το εργαστήριο θα λάβει μέρος στο κεντρικότερο σημείο της Εμούπολης της Σύρου, την Πλατεία Μιαούλη. Η ταινία που θα δημιουργηθεί θα προβληθεί την 1η Αυγούστου 2016 σε απογευματινή ώρα.

Τι θα μπορούσες να δεις σε αυτή την ταινία;

Θυμάσαι κάποια αληθινή ιστορία των γονιών, των παππούδων, των θείων ή των φίλων σου που να σε γοήτευσε; Μια αληθινή ιστορία που σε κάνει να γελάς ή να τρομάζεις; Μια ιστορία για μια απρόσμενη φιλία, ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο, ένα νέο έρωτα, μια παράδοξη περιπέτεια; Τώρα, μέσω της Στέγης και του SIFF, μπορείς να μετατρέψεις αυτή την ιστορία σε ταινία μικρού μήκους! Προϋπόθεση είναι η ιστορία να αφορά κάποιον που ζει στη Σύρο, ο οποίος να μπορεί να συμμετάσχει στο γύρισμα και να αφηγηθεί την ιστορία στην κάμερά σου. Γράψε μας την ιστορία σε τρεις γραμμές και σημείωσε τον άνθρωπο που σου τη διηγήθηκε και τη σχέση σου μαζί του/της.

Αυτό ζήτησαν οι υπεύθυνοι από τους μικρούς κινηματογραφιστές προκειμένου να τα μελετήσουν και να προχωρήσουν με την πλοκή και το εργαστήριο. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ολοκληρωθεί αλλά είναι μια δράση που έχει ενδιαφέρον και συνέχεια.

Οι μικροί κινηματογραφιστές δημιουργούν, ο κόσμος παρακολουθεί.

Υπεύθυνοι εργαστηρίου:
Oliwia Twardowska: Σκηνοθέτης
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Σκηνοθέτης

Το εργαστήριο κινηματογράφου αποτελεί συνδιοργάνωση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.