Κακά τα ψέματα. Είτε αν είσαι εκπρόσωπος υφιστάμενης startup εταιρείας των τελευταίων 5 χρόνων, είτε μιας υπό σύσταση εταιρείας, ένας διαγωνισμός με χρηματικό έπαθλο σου κινεί πάντα το ενδιαφέρον. Αυτό μάθαμε άλλωστε και μέσα από το πρώτο Hellenic Innovation Forum και την παρουσίαση που διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Αν θες να μάθεις περισσότερα νέα, δες εδώ. Οι υπάρχουσες εταιρείες αλλά και οι υπό σύσταση, βασίζονται πολύ σε χρηματικά έπαθλα που προκύπτουν από διαγωνισμούς καινοτομίας. Τα Athens Startup Awards έρχονται λοιπόν να βραβεύσουν την καινοτομία σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Δικαιολόγησε τη νίκη σου, βάλε τα καλά σου και πάμε να βραβευτούμε!

Ας μάθουμε όμως παραπάνω λεπτομέρειες για τις διαδικασίες του διαγωνισμού.
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προκηρύσσουν, τα Βραβεία ATHENS STARTUP AWARDS για Καινοτόμες Νεοφυείς Επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο των κοινών σκοπών τους για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της απασχόλησης, οι δύο οργανισμοί επιδιώκουν να ενισχύσουν το δημιουργικό πνεύμα και τις δεξιότητες που σχετίζονται με το επιχειρείν των νέων ανθρώπων. Επιπλέον επιθυμούν να ανταμείψουν τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους. Έτσι, έμπρακτα θα αποδειχθεί ότι η οικονομική κρίση δε μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στην επιχειρηματική ανάπτυξη.

Θέλεις να κερδίσεις; Πρέπει να αποδείξεις ποιοι είναι οι λόγοι που σε κάνουν νικητή.
Οι υποψήφιες προς βράβευση νεοφυείς επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν δικαιολογητικά ή τεκμηριωμένη σχετική επιχειρηματολογία βάσει των οποίων θα αποδεικνύεται επαρκώς ο καινοτομικός χαρακτήρας των προϊόντων και/ή των υπηρεσιών τους. Τα εν λόγω προϊόντα ή υπηρεσίες οφείλουν να διαφοροποιούνται, ουσιαστικά, από άλλα ομοειδή που κυκλοφορούν ή κυκλοφορούσαν στο παρελθόν. Πέραν αυτών, θα συνεκτιμηθεί εάν και κατά πόσο καλύπτουν νέες ανάγκες καθώς και η εξαγωγική προοπτική και η εξωστρέφεια τους.

Έχετε περάσει ήδη στην υλοιποίηση της ιδέας; Ακόμα καλύτερα!
Κι αυτό γιατί εξίσου σημαντική είναι η ικανότητα της νεοφυούς επιχείρησης να προβεί στην υλοποίηση και επιχειρηματική αξιοποίηση της ιδέας της. Πέρα από τις τεχνικές γνώσεις και ικανότητες της επιχειρηματικής ομάδας μεγάλη βαρύτητα θα δίνεται στα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες των υποψήφιων που σχετίζονται με το επιχειρείν, καθώς και τη συμπληρωματικότητα των ικανοτήτων της ομάδας με τα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας (Μάρκετινγκ, Πωλήσεις, Οικονομική Διαχείριση κ.τλ.).

Πιο αναλυτικά, τα κριτήρια αξιολόγησης διακρίνονται σε τρεις (3) κύριες ομάδες:

Επιχειρηματική Ιδέα, με ειδική βαρύτητα 40% όπου θα ληφθούν υπόψη: Η σαφήνεια της επιχειρηματικής ιδέας, η ανταπόκριση της σε πραγματικές/προβλέψιμες ανάγκες της αγοράς, τα πλεονεκτήματα της σε σχέση με υφιστάμενες λύσεις, η ωριμότητα της, η δυνατότητα εξωστρέφειας καθώς και η Πρωτοτυπία/Καινοτομία/ Ευρεσιτεχνία.

Επιχειρηματική Ομάδα, με ειδική βαρύτητα 30%, όπου θα ληφθούν υπόψη: Η συνάφεια της ακαδημαϊκής εξειδίκευσης και εμπειρίας με την επιχειρηματική ιδέα, η προηγούμενη εμπειρία σε έρευνα και ανάπτυξη καθώς και η συμπληρωματικότητα της επιχειρηματικής ομάδας.

Σχέδιο Αξιοποίησης Επιχειρηματικής Ιδέας, με ειδική βαρύτητα 30%, όπου θα ληφθούν υπόψη: η ανταγωνιστικότητα των νέων προϊόντων υπηρεσιών σε σχέση με τυχόν υφιστάμενες λύσεις/ανταγωνιστικά προϊόντα, η εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου ή/και σχεδίου marketing, η επενδυτική ελκυστικότητα και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Είπαμε όμως ότι θα υπάρχουν και βραβεία!
Στις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διακριθούν θα απονεμηθούν τρία χρηματικά βραβεία που θα συνοδεύονται από τιμητικό πάπυρο.

1ο Βραβείο 10.000 €

20 Βραβείο 5.000 €

3ο Βραβείο 3.000 €

Μην αγχώνεσαι. Προλαβαίνεις!
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την υποψηφιότητά τους, μέχρι και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στη σελίδα THEAthensincube και τα σχετικά δικαιολογητικά στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 106 71 Αθήνα, 8ος όροφος), υπεύθυνη κα Χ. Κουντουριώτη τηλ. 211-1036905, email: info@theathensincube.gr. Η απονομή θα γίνει σε επίσημη τελετή.

Έχεις έτοιμο το νικητήριο λόγο σου;

HT: Biz News

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.