Συνέντευξη: Μαρία Μάζη
Φωτογραφίες έργων: Θάνος Καπράνος

Όπως μπορεί να γνωρίζετε (αν δεν γνωρίζετε, ρίξτε μια ματιά εδώ), πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το «Ευτυχισμένο Εγώ!», ένα project του Λουκούμι #10 (πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι). Το project μιλούσε για την αυτάρεσκη αναζήτηση του εαυτού και συμπεριελάμβανε εκθέσεις έργων τέχνης, workshop και φυσικά parties.

Πήγαμε στην έκθεση του «Ευτυχισμένο Εγώ!» και μιλήσαμε με τους/τις καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες του! Μας μίλησαν για το πως έμαθαν για το project, γιατί αποφάσισαν να λάβουν μέρος, για τα έργα τους, για το τι σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης/ιδα σήμερα στην Ελλάδα και τις φιλοδοξίες τους!

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά και να τους γνωρίσουμε!

Καλλιτέχνης: Γιώργος Καψαλάκης

Γιώργος Καψαλάκης

«Αυτοπροσδιορίζομαι ως επίδοξος ζωγράφος και Γιώργος στο όνομα. Είμαι 21 και σπουδαζω στο VSA(Vellios School of Art) ζωγραφικη, στο εργαστήριο του Αχιλλέα Πιστώνη.

Σίγουρα η ζωγραφική ειναι αυτή που με ελκύει και πιο συγκεκριμένα η εννοιολογική/ανθρωποκεντρική.

Παρ’ όλα αυτά πειραματίζομαι συνεχώς και με άλλες μορφές τέχνης.

Φωτογραφία (κυρίως α/μ φιλμ που εμφανίζω μόνος), κινηματογράφο και μουσική.

Μου έκανε πρόταση ο επιμελητής της έκθεσης να συμμετέχω, αργότερα μιλήσαμε και για την θεματική του Happy me καθώς και για κάποιες άλλες που πρόκειται ν ακολουθήσουν. Οταν συζητούσαμε για το project ήδη είχα αρχίσει να δημιουργώ το έργο στο μυαλό μου.

Νομίζω είναι ένας συνδιασμός του να εκτίθεσαι, με το να μπορείς να ακουμπήσεις τον θεατή σου έστω και στο ελλάχιστο, καθώς και σαν πρώτη μου εξωσχολική έκθεση η όλη ιδέα με εξιτάρει.

γιώργος καψαλάκης

Division λέγετε το έργο, δηλαδή διαίρεση και προσπαθώ να υποδηλώσω δύο αντιφατικές καταστάσεις του ίδιου προσώπου και ταυτόχρονα ένα κενό τ’ οποίο περνάει μέσα απο μια ερωτική απώλεια.

Η αλήθεια είναι οτι μου είναι δύσκολο να προσδιοριστώ με τον όρο καλλίτεχνης (ακόμα τουλάχιστον).

γιώργος καψαλάκης

Ωστόσο μπορώ να δω την κρίση να επιρέαζει την τέχνη σε πολλούς βαθμούς. Αλλά μπορεί να γίνει και σπουδαία τροφή για δημιουργία.

Μπορώ να απαντήσω με απόλυτη σιγουριά για το άμεσο μέλλον, τo οποίο με θέλει μ’ ενα πτυχίο και περισσότερη ζωγραφική.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.