Συνέντευξη: Μαρία Μάζη
Φωτογραφίες έργων: Θάνος Καπράνος

Όπως μπορεί να γνωρίζετε (αν δεν γνωρίζετε, ρίξτε μια ματιά εδώ), πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το «Ευτυχισμένο Εγώ!», ένα project του Λουκούμι #10 (πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι). Το project μιλούσε για την αυτάρεσκη αναζήτηση του εαυτού και συμπεριελάμβανε εκθέσεις έργων τέχνης, workshop και φυσικά parties.

Πήγαμε στην έκθεση του «Ευτυχισμένο Εγώ!» και μιλήσαμε με τους/τις καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες του! Μας μίλησαν για το πως έμαθαν για το project, γιατί αποφάσισαν να λάβουν μέρος, για τα έργα τους, για το τι σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης/ιδα σήμερα στην Ελλάδα και τις φιλοδοξίες τους!

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά και να τους γνωρίσουμε!

Καλλιτέχνης: Δημήτρης Αγγελόπουλος

δημήτρης αγγελόπουλος

«Ονομάζομαι Δημήτρης Αγγελόπουλος, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1994 όπου ζω και σπουδάζω. Τελειώνοντας το λύκειο πέρασα στη σχολή λογιστικής στην Πρέβεζα. Στην πορεία συνειδητοποίησα την αγάπη μου για τα εικαστικά. Πλέον σπουδάζω στο Vellios School of Art στον κλάδο mixed media & fine arts. Με κατεύθυνση τη ζωγραφική και καθηγητές μου τον Αχιλλέα Πιστώνη και την Μαριάννα Κατσουλίδη.

Με τραβάει περισσότερο η ζωγραφική η οποία είναι η μεγάλη μου αγάπη, ειδικά η παραστατική και ανθρωποκεντρική  ζωγραφική γιατί μέσα από αυτό μπορείς να απεικονίσεις αισθήματα, ψυχική διάθεση και εικόνες κ.α. Επίσης, ασχολούμαι  με τη φωτογραφία και τη γλυπτική .

Μου ανέφερε ο Ιωάννης Αλεξιάδης(υπεύθυνος έργου των εκθέσεων) το project και το όμορφο αυτό στήσιμο και μου πρότεινε να συμμετέχω.

Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το θέμα και το πώς θίγετε η μοναξιά και το ευτυχισμένο εγώ και το πώς θα φανεί  μέσα από ένα έργο. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να συνεργαστώ με καινούργια άτομα και ταυτόχρονα να  προβληθεί  η δουλεία μου  στον κόσμο.

Στην έκθεση συμμετείχα με δύο έργα, με το πρώτο έργο να ονομάζεται  aspects of soul (πτυχές της ψυχής). Με λάδι σε μουσαμά 100 x  130, θέλω να δείξω την μοναξιά του ανθρώπου μέσω  της συνύπαρξης του ίδιου του εαυτού σε διάφορες  πτυχές του.

Δημήτρης Αγγελόπουλος

Το δεύτερο έργο ονομάζεται internal search (εσωτερική αναζήτηση). Λάδι σε μουσαμά  90  x 70  και με αυτό  το έργο θέλω να δείξω τη εσωτερική μοναξιά του ανθρώπου μέσα από διάφορες φάσεις της ζωής αλλά και την αναζήτηση  του ίδιου του του εαυτού.

Δημήτρης Αγγελόπουλος

Το να είσαι καλλιτέχνης και ειδικά νέος στην Ελλάδα είναι δύσκολο καθώς υπάρχουν λίγες ευκαιρίες και πολύ κριτική. Στην Ελλάδα της κρίσης όπου όλα είναι δύσκολα, εξίσου δύσκολα και περισσότερο είναι στην τέχνη όπου πάντα υπήρχαν προβλήματα και εμπόδια. Όσο όμως κυνηγάς και παλεύεις γι’ αυτό που αγαπάς, καμία δυσκολία, εμπόδια, κρίση δε θα σε σταματήσει. Στην Ελλάδα όμως μέσα από αυτές της δυσκολίες που ζούμε για να καταφέρεις να προσπεράσεις τα πρόβλημα στρέφεσαι σε διάφορα μέσα και πράγματα όπου αυτό σου δίνει πολλή έμπνευση και πίστη σε αυτό που αγαπάς και έτσι δημιουργούνται διάφορες ευκαιρίες. Μεγάλο εμπόδιο επίσης είναι η κοινωνική κατάσταση και η κοινωνική αντίληψη πάνω στην τέχνη. Πάντως η κρίση είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.

Το αρχικό πλάνο είναι να αποφοιτήσω από την σχολή, να συνεχίσω να μαθαίνω και να βελτιώνομαι στον τομέα μου, στη ζωγραφική και σαν άνθρωπος. Επίσης στόχος μου είναι να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό όπου θα εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να επηρεαστώ από τις διαφορετικές κουλτούρες.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.