Είναι πολύ όμορφο σε στιγμές που δεν το περιμένεις, σε συζητήσεις που σε… πάνε μόνες τους, σε έναν καφέ που νομίζεις ότι τα θέματά του θα είναι περιορισμένα, να σε εκπλήσσει μια διαφορετική, δημιουργική ιδέα που δεν προέρχεται από “φτασμένους” καλλιτέχνες, αλλά από τους πιο αγνούς αυτής της κατηγορίας… τα παιδιά!

Πως έμαθα όμως την ύπαρξη αυτής της όμορφης έκθεσης;

Γιατί για έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μιλάω. Ήταν λοιπόν μια τυχαία συζήτηση κατά τη διάρκεια μιας εξόδου για καφέ με την αδερφή μου. Όντως νόμιζα ότι τα θέματα που θα αναπτύσσαμε θα ήταν γύρω από την οικογένεια και τις ζωές μας, που τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά ξεχωριστές  αφού δε ζούμε στην ίδια πόλη, ούτε στην ίδια χώρα. Βλέπετε είναι μία ακόμα κοπέλα που όπως πολλοί νέοι της γενιάς μας είχε λόγους να φύγει από την Ελλάδα. Μου ανέφερε λοιπόν ότι μια φίλη της επισκέφτηκε μια όμορφη έκθεση. Και μου έδειξε και φωτογραφίες. Δε μπορούσα λοιπόν, να μην ενδιαφερθώ!

Collage1
Collage4

Δόθηκε σε παιδιά από όλη την Ελλάδα, την ομογένεια και άλλους φορείς όπως η ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πεύκης-Λυκόβρυσης, ένα χαρτί με το μαρμάρινο κεφάλι  ενός κυκλαδικού ειδωλίου και η ελευθερία να ζωγραφίσουν ό, τι τους εκφράζει, ξεδιπλώνοντας την φαντασία τους με διάφορους τρόπους… Το αποτέλεσμα το βλέπετε!

Αμέσως έψαξα να βρω περισσότερες πληροφορίες και έμαθα ότι η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο διαγωνισμού! 5000 ήταν συνολικά οι συμμετοχές για το φετινό διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ο διαγωνισμός ανέδειξε 30 νικητές, όσα και τα χρόνια του Μουσείου που συμπληρώνονται το 2016.

Collage3
Collage5

Πώς σας φαίνεται; Θα πάτε να δείτε την έκθεση; Εγώ σίγουρα ναι! Το θεωρώ υπέροχο να βλέπεις πως λειτουργεί η φαντασία των παιδιών, όταν τους δίνεις το πάτημα να δημιουργήσουν.

Η έκθεση έχει πάρει παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και είναι ανοιχτή στο κοινό τις μέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου.

Collage2

Αφού πάω, σκοπεύω να επανέλθω με επόμενο μου άρθρο για τα συναισθήματα που μου δημιούργησαν τα συγκεκριμένα έργα. Αν πάλι πάτε και σεις, στείλτε μας την εμπειρία και τα συναισθήματά σας, είτε στο info@neoperativa.media, είτε χρησιμοποιώντας το #medianeoperativa αν θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας μέσω των Social Media.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αν δεν σας έχω πείσει ακόμα… δείτε αυτό το όμορφο βίντεο! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.