Αν μας παρακολουθείς έστω και για λίγο καιρό θα έχεις καταλάβει ότι η κεντρική ιδέα της NEOPERATIVA περιστρέφεται γύρω από την υλοποίηση projects. Τι projects είναι αυτά; Οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς που να άπτεται στην παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, δηλαδή φωτογραφίας, βίντεο, γραφιστικών, μουσικής, κειμένου… και η λίστα συνεχίζεται. Οτιδήποτε μπορεί να διαμοιραστεί μέσω του internet. Αυτά τα projects μπορεί να έχουν στόχο την προώθηση κάποιας εταιρίας, τη συμβολή μας σε κάποιον κοινωνικό σκοπό… ή απλά την ικανοποίηση που έρχεται με την υλοποίηση μίας καταπληκτικής ιδέας! Αυτό όμως που μας διαφοροποιεί είναι ότι δεν έχουμε δύο, τρεις, δέκα σταθερούς συνεργάτες για την υλοποίηση τους. Χτίζουμε μία κοινότητα δημιουργών από την οποία συμμετέχουν κάποια άτομα ανά project -αναλόγως το project- για να το υλοποιήσουν.

Ίσως αναρωτιέσαι γιατί τα αναφέρω όλα αυτά, τι σε ενδιαφέρουν, γιατί να συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο… Η απάντηση είναι απλή: Γιατί μπορείς κι εσύ να γίνεις μέλος αυτής της κοινότητας δημιουργών! Είσαι ένα νέο, δημιουργικό μυαλό που ασχολείται με κάποια μορφή τέχνης; Ορίστε 5+1 λόγοι γιατί να πατήσεις το link στο τέλος του άρθρου και να κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα μας!

1. Δουλειά

Ξεκινάω με τα προφανή αλλά η ανάγκη για εργασία για τους νέους, μη-δικτυωμένους καλλιτέχνες είναι και ένας από τους πιο βασικούς λόγους που δημιουργήσαμε τη NEOPERATIVA. Τα περισσότερα projects είναι αμειβόμενα, οπότε μέσω αυτών μπορούμε να προσφέρουμε δουλειά στους δημιουργούς που συμμετέχουν. Ασφαλώς όμως, υλοποιούμε και projects τα οποία δεν έχουν κάποιο οικονομικό κέρδος (είπαμε, η υλοιποίηση μια καταπληκτικής ιδέας φέρνει μεγάλη ικανοποίηση), στα οποία καλούνται όσοι δημιουργοί θέλουν να προσφέρουν το ταλέντο τους εθελοντικά.

2. Portfolio

Τι συμβαίνει όταν συμμετέχεις σε projects; Γεμίζεις το δικό σου portfolio! Η συμμετοχή σε κάποιο project εμπλουτίζει τόσο το portfolio της NEOPERATIVA όσο και το προσωπικό portfolio του δημιουργού. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να το αναλύσω παραπάνω γιατί είναι σημαντικό να αδράξει κανείς τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να αναπτύξει το portfolio του – ειδικά ένας νέος καλλιτέχνης.

3. Προβολή της δουλειάς σου

Όμως, τι να το κάνεις το portfolio αν δε μπορείς να προβάλλεις τη δουλειά σου όσο περισσότερο μπορείς; Τα project της NEOPERATIVA υπάρχουν όλα στην ιστοσελίδα μας. Εκεί, στην καρτέλα του “Δημιουργώ”, φαίνεται φυσικά κάθε δημιουργός που έχει συμμετάσχει στο project καθώς και πιο συγκεκριμένα τι είχε αναλάβει να δημιουργήσει. Επιπλέον, δεν έχουμε εστιάσει χωρίς λόγο στα ψηφιακά μέσα! Η δουλειά των δημιουργών (όπως και η δουλειά της εταιρίας) προωθείται και προβάλλεται από όλα τα διαθέσιμα κανάλια της NEOPERATIVA. Blog, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn… είμαστε παντού!

4. Δικτύωση με άλλους δημιουργούς

Μέχρι τώρα έχω αναφέρει μόνο τους αρκετά προφανείς λόγους για να εγγραφεί κανείς στην πλατφόρμα μας. Ωστόσο αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θα κυνηγούσε κάποιος οποιοδήποτε άνοιγμα δουλειάς σε οποιαδήποτε εταιρία. Είπαμε όμως ότι κάτι μας διαφοροποιεί και αυτό είναι η κοινότητα. Και τι σόι κοινότητα θα ήταν αυτή αν τα μέλη της δεν είχαν τριβή μεταξύ τους; Ναι, μέσα από την κοινότητα της NEOPERATIVA μπορείς να γνωρίσεις και άλλα άτομα που έχουν τα ίδια πάθη και φιλοδοξίες με σένα, αλλά και διαφορετικά ταλέντα και γνώσεις. Η δικτύωση είναι πάντα ωφέλιμη και χρήσιμη, αφού, γνωρίζοντας καινούρια άτομα και ανταλλάσσοντας εμπειρίες και ιδέες, αναπτυσσόμαστε και εξελισσόμαστε, ενώ μην ξεχνάμε πως από μια απλή γνωριμία μπορεί να προκύψουν μοναδικές ευκαιρίες.

5. Ανάπτυξη Ικανοτήτων

Και μιας και ανέφερα την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής σου πλευράς, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι αυτό είναι κάτι που το επιδιώκουμε ενεργά και όχι μόνο έμμεσα, μέσω της δικτύωσης. Αναρωτιέσαι πώς; Ως NEOPERATIVA θέλουμε να συνεργαζόμαστε με εργαστήρια και σχολές για τη διεξαγωγή σεμιναρίων για τα μέλη της κοινότητάς μας. Επίσης, όταν δε διοργανώνουμε οι ίδιοι σεμινάρια και events, προσπαθούμε να συγκεντρώνουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και άλλα όμορφα δρώμενα που πέφτουν στην αντίληψή μας και να τα προωθούμε στην κοινότητα μας, για όποιο άτομο ίσως να ενδιαφέρεται.

6. Υλοποίηση προσωπικών projects

Φύλαξα το καλύτερο για το τέλος: Είχες ποτέ κάποια ιδέα που να μην ήξερες πώς να την υλοποιήσεις; Δεν είχες τους απαιτούμενους πόρους ή τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου; Εμείς είχε τύχει αρκετές φορές να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Και αυτός είναι άλλος ένας από τους λόγους που δε θέλουμε να είμαστε μία ακόμα διαφημιστική εταιρία. Θέλουμε τα μέλη της κοινότητάς μας να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις ιδέες τους, να τις ακούσουμε και να βρούμε μαζί τους τρόπους να τις υλοποιήσουμε. Σίγουρα θυμάσαι τι είπαμε για την υλοποίηση μιας ιδέας παραπάνω! Πιστεύουμε στη δύναμη των δημιουργικών μυαλών και των καταπληκτικών πραγμάτων που μπορεί να προκύψουν από αυτά!

Λοιπόν για πες… σε έπεισα; Θεωρείς ότι έχεις ό,τι χρειάζεται για να γραφτείς; Είσαι για παράδειγμα… ερασιτέχνης φωτογράφος; Γραφίστας που ανάμεσα στις 14 δουλειές που έχεις αναλάβει έχεις λίγο χρόνο ακόμα για ένα μικρό projectάκι; Τελείωσες μόλις μία σειρά σεμιναρίων και θες να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου στη σκηνοθεσία και στην πράξη; Η εγγραφή είναι πανεύκολη, ακολουθείς αυτό το link, που σε πάει στη σελίδα «Εγγραφή» της σελίδας μας. Εκεί συμπληρώνεις τα στοιχεία σου ως δημιουργός, διαλέγεις το/τα αντικείμενο/α που σου ταιριάζει/ουν και στη συνέχεια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τσεκάρεις τακτικά τα mail σου για κάποιο e-mail από τη NEOPERATIVA. Τα στοιχεία σου ασφαλώς αποτελούν προσωπικά δεδομένα και προστατεύονται αναλόγως… και όχι, δε χρειάζεται να πληρώσεις κάτι για όλα αυτά, ούτε δεσμεύεσαι με οποιοδήποτε τρόπο με την ίδια την εγγραφή!

Έλα λοιπόν να βιώσουμε μαζί την ικανοποίηση που προκύπτει από την υλοιποίηση δημιουργικών ιδεών. Άλλωστε το μότο μας είναι ακριβώς αυτό. Μείνε συντονισμένος/η γιατί σύντομα έρχονται πολλά και δημιουργικά πράγματα από τη NEOPERATIVA.

“Bring Ideas to Life & Get Discovered”.

4 Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.