Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ» καλεί Νέες και Νέους σε εθελοντική δράση αλληλεγγύης.

youth camp

Η ιδέα: Η φτώχεια, η ανεργία μαζί με τους περιορισμούς στη κοινωνική προστασία έχει φέρει οικογένειες σε εξαιρετική αδυναμία να υποστηρίξουν την καθημερινότητα, την αξιοπρεπή διαβίωση και τη βελτίωση των συνθηκών της κατοικίας τους.

Με τη συμμετοχή νέων από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, επιδιώκεται ενεργά να αλλάξει η εικόνα αυτή!

Μπορεί να επιτευχθεί η διαφορά στη ζωή κάποιων οικογενειών προσφέροντας επίπλωση και δημιουργώντας περιβάλλοντα και συνθήκες που να ικανοποιούν τις ανάγκες για ένα σπίτι με ασφάλεια και λειτουργικότητα.

Βοηθός σε αυτό το στόχο γίνεται η διάθεση των ανθρώπων: νέων, τεχνιτών, καλλιτεχνών, η διάθεση οικιακών σκευών και επίπλων προς χρήση, η διάθεση χρόνου και χώρου.

Στόχος: Η αλληλεγγύη και η συμμετοχή στα κοινά ζητήματα της κοινότητας να γίνει η δεύτερη ευκαιρία των πραγμάτων, η αξιοπρέπεια των ανθρώπων και μια νέα δημιουργική και ουσιαστική στάση ζωής απέναντι στη κρίση.

Η ομάδα: Κάθε νέος και νέα που επιθυμεί να συμμετέχει και του αρέσει η δουλειά με τα χέρια, οι κατασκευές και τα υλικά: χρώματα, βερνίκια, υφάσματα, ηλεκτρολογικά, σιδερικά και κάθε υλικό που κάνει το χρηστικό καθημερινό αντικείμενο και μια πρόκληση για δημιουργία. Κάθε πολίτης άνδρας και γυναίκα που μαζί με τη διάθεση μπορεί να έχει γνώση και εμπειρία επιπλοποιίας, ταπετσαρίας, ηλεκτρολογίας, σιδηρουργίας, ραπτικής, βαψιμάτων, απλών και καλλιτεχνικών κατασκευών, διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων, αρχιτεκτονικής.

Κάθε ενδιαφερόμενος, κάθε ενδιαφερόμενη θα χρειαστεί να προετοιμαστεί να ανταποκριθεί :

  • Στην χαρά της ομαδικής δουλειάς, σε νέες δοκιμές και δοκιμασίες γνώσης και εμπειρίας, σε ομαδικές αρχές δουλειάς, συνέπειας, σεβασμού στον άλλον,
  • Στο χρόνο της προετοιμασίας και της δράσης: Γνωριμία και Ενημέρωση την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 14:00-19:00. Τρεις (3) ώρες πχ: 12:00-15:00, τρεις φορές την εβδομάδα πχ: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή για το μήνα Μάρτιο. Την 1η και 2 Απρίλη θα γίνει η παραχώρηση των κατασκευών σε ανοιχτή έκθεση σε χώρο του Δήμου.
  • Στο κέρδος της μάθησης και της συμμετοχής: Νέες δεξιότητες, αξιοποίηση ικανοτήτων, νέες γνωριμίες, σχέσεις με διαφορετικούς ανθρώπους, ικανοποίηση, αλληλεγγύη, βιώματα, ιδέες, προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη, δημιουργικός χρόνος, συνδρομή στη βελτίωση της ζωής ανθρώπων, της γειτονιάς, της κοινότητας.

Για να εκφράσεις το ενδιαφέρον της συμμετοχής σου μπορείς να στείλεις e-mail στο arsis.neonchora@gmail.com για να σου αποσταλλεί και να συμπληρώσεις την ειδική φόρμα. Η φόρμα στη συνέχεια θα πρέπει να αποσταλλεί πίσω στο mail ή στο fax 210 8259880 μέχρι τις 7 Μαρτίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν στις 8 Μαρτίου για τα επόμενα βήματα και τις συναντήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 8611132,4

youth camp

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.