Βασικές γνώσεις πριν πας παρακάτω. Τα WordCamps είναι τα επίσημα συνέδρια του WordPress που διοργανώνονται σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου. Στα WordCamps, παρουσιάζονται διάφορα θέματα: web, development, design, social media, startups, e-commerce, blogging και πολλά άλλα. Tα WordCamps, σε παγκόσμια βάση, υποστηρίζονται και διοργανώνονται υπό την αιγίδα του από το WordPress Foundation -το επίσημο και κοινωφελές ίδρυμα που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress.

Ναι ναι, το WordCamp Athens 2016 δεν είναι ακόμα. Είναι στις 19 και 20 Νοεμβρίου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε ήδη πολλά να πούμε για το μεγαλύτερο τεχνολογικό συνέδριο στην Ελλάδα για το 2016. Παρεπιπτώντος, τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα για αγορά.

Ας ξεκινήσουμε όμως. Πρόσφατα η Οργανωτική Ομάδα του συνεδρίου ανακοίνωσε τους πρώτους χορηγούς και παρουσίασε τις πρώτες σειρές ομιλητών. Ενημέρωσαν τον κόσμο για το Contributor Day και τέλος παρουσίασαν τα άτομα που θα κάνουν αυτό το συνέδριο πραγματικότητα. Τους εαυτούς τους δηλαδή!

Τώρα θα μου πεις… τι είναι αυτό το Contributor Day; Και θα απαντήσω άμεσα. Τα Contributor Days αποτελούν το επιστέγασμα ενός WordCamp. Στις 20 Νοεμβρίου λοιπόν, και αφού έχει ολοκληρωθεί στις 19 το κεντρικό γεγονός, θα είναι το φετινό Contributor Day. Εκεί, 60 επίλεκτοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε χαλαρούς ρυθμούς με τους οργανωτές και ομιλητές. Κύριος σκοπός μιας τέτοιας μέρας είναι να μεταφέρει την εμπειρία της προηγούμενης μέρας μέσα από πιο χαλαρές συζητήσεις. Για το πως ακριβώς θα γίνει αυτό θα υπάρχουν εκεί έμπειρα μέλη της κοινότητας του WordPress.

wordcamp-athens-2016-contributors-day

Το φετινό Contributor Day θα πραγματοποιηθεί στο συνεργατικό χώρο του Found.ation που βρίσκεται Ευρυσθέως 2 & Πειραιώς 123. Η επιλογή των 60 συμμετεχόντων θα γίνει με ξεχωριστές εγγραφές και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ας πάμε όμως να δούμε και τους ομιλητές. Εμπειρίες και γνώση είναι οι 2 σίγουρες αξίες που πρόκειται να μεταφέρουν όλοι τους στο κοινό του φετινού WordCamp. Η πρώτη ομάδα ομιλητών αποτελείται από τους Petya Raykovska, Nemanja Aleksic και Γεράσιμο Τσιάμαλο.

unnamed

Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από τη Στέλλα Κάσδαγλη, τον Yoav Farhi και το Φώτη Ρούτση. Η δεύτερη ομάδα θα ενημερώσει για ζητήματα που αφορούν στο περιεχόμενο, στο WP-CLI και στα ανοικτά δεδομένα, αντίστοιχα.

unnamed-1

Τέλος, η ομάδα. Αρχικά να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να στήσεις ένα συνέδριο σαν το WordCamp σε λιγότερο από 6 μήνες. Η ομάδα συγκεντρώθηκε μετά από το πρώτο κάλεσμα στα τέλη Μαΐου. Απαρτίζεται από 15 WordPress junkies, με ετερόκλητες αφετηρίες και επαγγέλματα που έκαναν το πρώτο online hangout και μοίρασαν αρμοδιότητες. Και κάπως έτσι φτάσαμε ήδη να το συζητάμε σοβαρά. Μάθετε παραπάνω για όλους τους εδώ.

pasted-image-at-2016_09_05-18_05

Μπορείς ακόμα άμεσα να αγοράσεις εισιτήριο, να μάθεις παραπάνω για το χώρο διεξαγωγής ή αν σε ενδιαφέρει παραπάνω να δεις τα διαθέσιμα πακέτα χορηγιών.

Το πρώτο WordCamp Athens είναι γεγονός!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.