Πότε θα γίνει η έκθεση;

Από το Σάββατο 27/02 έως και το Σάββατο 05/03.

Κάθε μέρα: 18:00 – 22:00

Τετάρτη: Ρεπό!

Κυριακή: 15:00 – 21:00!

Πού;

Στο Λουκούμι #10 (πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι), ένας νέος χώρος του Loukoumi Bar. Τηλ. 2103234814

“ΟΠΤΙΚΗ – PERSPECTIVE”

Τι σημαίνει το να είναι ένα άτομο όμορφο; Τι είναι κάτι “γυναικείο” και τι “αντρικό”; Πώς ορίζεται κάτι ως “καλαίσθητο” και πως κάτι ως “ριζοσπαστικό” ; Πώς ορίζεται η Τέχνη και πώς το Εγώ;

Η απάντηση βρίσκεται στην “οπτική” του καθενός και της καθεμιάς από εμάς. Η καθολικότητα της ταξινόμησης, παράγει πρότυπα – σταθερές σε όλο τον πλανήτη.

H λέξη – κλειδί; “Οπτική”. Του περιβάλλοντός μας και του μέσα μας.

Στην έκθεση “Οπτική”, 7 καλλιτέχνες και 14 έργα θα μας προσφέρουν τη δική τους ματιά στις κυρίαρχες αντιλήψεις, τα πρότυπα, τις νόρμες. Θα μας μιλήσουν για τις δικές τους κανονικότητες και θα μοιραστούν μαζί μας μια διαφορετική ματιά της πόλης!

Τι μπορεί κανείς να δει στην έκθεση;

  • Καμβάς και φωτογραφία! 7 καλλιτέχνες και 14 έργα!

27/02 – 05/03, 18:00 – 22:00 (καθημερινά εκτός Τετάρτης) και 15:00 – 21:00 (Κυριακή). Χώρος: “Δέντρο” (1ος όροφος, Λουκούμι #10)

  • Εργαστήριο! «Μπες στα παπούτσια μου», διαδραστικό εργαστήρι – κύκλοι ιστοριών. Συντονίζει η Στέλλα Μπελιά, εκπαιδευτικός με ειδίκευση στο θέατρο, από τη ΜΚΟ “Οικογένειες Ουράνιο Τόξο” και η Έλενα Χρηστίδη, ψυχολόγος.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (απαιτείται κράτηση συμμετοχής στο τηλ. 6983004337). Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί στις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο».

Σάββατο 05/03, 15:00 – 18:00. Χώρος: “Δέντρο” (1ος όροφος, Λουκούμι #10)

  • Πάρτι! Την Πέμπτη 03/03 με την DJ Reiko, στις 21:00! Στο LAB (υπόγειο), Λουκούμι #10

Λουκούμι 10

Ποιοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στην έκθεση;

Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη συνέχεια σπούδασε γλυπτική και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας οπού αποφοίτησε το 2007 από τον τομέα της γλυπτικής. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνογράφου για αρκετές θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Το 2008 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση γλυπτικής στην γκαλερί Fizz, και το 2015 την δεύτερη ατομική της, με πίνακες αυτή την φορά, στην γκαλερί ‘Εκφραση’. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Βάγια Χούχλια
Γεννήθηκε στη Γερμανία το ’92 και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Τώρα, είναι στο 4ο έτος στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών στα Γιάννενα, με κατεύθυνση Ζωγραφική. Ασχολείται με τη ζωγραφική, τις εγκαταστάσεις και τη γραφιστική, ενώ την ενδιαφέρει και η σκηνογραφία, ο κινηματογράφος και το θέατρο.

Αλέξανδρος Γαρνάβος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το ’92. Είναι πτυχιούχος ιδιωτικής σχολής στο τμήμα Γραφιστικής. Το ’12 εισήχθη στη σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει 3D Design, αναλογική φωτογραφία, κινηματογραφικά σεμινάρια και τεχνικές του film, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις του ΠΟΦΠΑ και σε performance πτυχιακής εργασίας. Στόχος της δουλειάς του είναι η απεικόνιση της καθημερινότητας του ανθρώπου. Επιδιώκει την προβολή της αγνής, αθώας και ρομαντικής πλευράς της καθημερινότητας, που όμως μπορεί να μη συμβαδίζει με τα όρια της λογικής. Έμπνευσή του είναι οι καθημερινές επαφές του με τους συνανθρώπους του και το συναίσθημα της νοσταλγίας και της αναπόλησης.

Σταυρούλα – Ελέσα Τσάλτα
Γεννήθηκε στη Λάρισα το ’94. Φοιτεί στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το ’12. Η κατεύθυνση που έχει επιλέξει είναι η εικαστική και ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική.

Δημήτρης Βαβούρας
Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το ’93. Έχει μουσικές γνώσεις και ζωγραφικής, από τα παιδικά του χρόνια. Το ’12 εισήχθη στην Σχολή Καλών Τεχνών στα Γιάννενα και είναι στο 4ο έτος φοίτησης στο τμήμα Πάστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Η κύρια κατεύθυνσή του είναι η ζωγραφική. Παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία, το video art και τις εγκαταστάσεις.  Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.

Ιωάννα Βασιάκου
Αθηναία που ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα. Τελειόφοιτη στο τμήμα Πλαστικών και Επιστημών της τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το Installation. Τα έργα της μιλάει για τον σύγχρονο άνθρωπο, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Ιωάννης Αλεξιάδης
Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, σχολή που την άφησε για να εντρυφήσει στις Τέχνες. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο εξωτερικό, δουλεύοντας παράλληλα ως curator/ assistant art director. Μιλάει μέσω των έργων του κυρίως για αντιθέσεις και νοσταλγία. Δεν τον απασχολεί το μέσο της Τέχνης, αλλά το θέμα.

Οπτική

Υπεύθυνοι έργου: Ιωάννης Αλεξιάδης και Μαρία Μάζη

Ο Ιωάννης Αλεξιάδης σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, σχολή που την άφησε για να εντρυφήσει στις Τέχνες. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο εξωτερικό, δουλεύοντας παράλληλα ως curator/ assistant art director. Μιλάει μέσω των έργων του κυρίως για αντιθέσεις και νοσταλγία. Δεν τον απασχολεί το μέσο της Τέχνης, αλλά το θέμα.

Happy Me - Ευτυχισμένο Εγώ
Η Μαρία Μάζη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Μιας που δεν μπορεί να κάνει ένα μόνο πράγμα τη φορά, είναι Κοινωνιολόγος, αρθρογράφος και project manager.

Happy Me - Ευτυχισμένο Εγώ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Facebook Event της έκθεσης.

Media Support:

Antivirus Magazine, Ath Checkpoint, DIDEE Magazine, Θετική Φωνή, Media Neoperativa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.