Φτάνω στην Πλατεία Αβησσυνίας. Μπαίνω στο Λουκούμι Μπαρ, κάθομαι για καφέ. Με ενημερώνουν πως το, γνωστό σε πολλές και πολλούς από εμάς, Λουκούμι ξεκινάει κάτι καινούργιο και αυτό είναι το Λουκούμι #10.

Και κάπως έτσι ξαφνικά, σκάει πρόταση για δουλειά εκεί. Δουλεύοντας στα Media Neoperativa ως project manager, ένα παιδί (φίλος πλέον) είδε τον τρόπο που εργάζομαι και πρότεινε να αναλάβω εγώ την εκπόνηση του καινούριου έργου στο Λουκούμι. Φυσικά συνεχίζω να εργάζομαι στα Neoperativa  – μια φορά εκεί, πάντα εκεί. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να φανταστείτε ότι οι αντιδράσεις μου περιορίζονταν σε άναρθρες λέξεις, ίσως κραυγές, αλλά καλύτερα να το περιορίσουμε στο ότι ήμουν ενθουσιασμένη.

Κάνοντας gap year από τις σπουδές μου στην Κοινωνιολογία, δουλεύοντας σε ένα περιοδικό, στα Media και διαβάζοντας (διαβάζοντας πολύ), το έργο αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα ενός, κενού υποτίθεται, χρόνου. Μπορεί να παράτησα την ηρεμία του τίποτα στην άκρη αλλά η υπερένταση της δημιουργίας και της εξερεύνησης ενός νέου χώρου για μένα ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες που μπορεί να είχα στην αρχή του χρόνου, ούσα μια ακόμα νεαρή απόφοιτη στην Ελλάδα.

Ας αφήσουμε την γκρίνια μου όμως και ας περάσουμε στο τι πάμε να κάνουμε στο Λουκούμι #10 και τι είναι τέλος πάντων αυτό!

Το Λουκούμι #10 είναι ακριβώς απέναντι από το Λουκούμι Μπαρ. Στην είσοδο βρίσκεται η “Ρίζα”, το μουσικό παντοπωλείο και ό,τι ψωνίζει κάποιος/α από εκεί, μπορεί, όταν ανοίξει ο καιρός, να το κάνει πικ νικ στην ταράτσα με την υπέροχη θέα. Στο υπόγειο, βρίσκεται το LAB (LOUKOUMI ART BASEMENT), ενώ στον πρώτο όροφο είναι το «Δέντρο», ένας χώρος που θα φιλοξενεί εκθέσεις, εργαστήρια και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε αν είμαστε δημιουργικοί.

Λουκούμι 10

Ένας χώρος που για πολύ καιρό ήταν εγκαταλελειμμένος, τώρα θα φιλοξενήσει ένα σωρό καινούργια πράγματα!
Αυτή την περίοδο ο κόσμος θα γνωρίσει το Λουκούμι #10 με μια σειρά από projects, δέκα στον αριθμό. Τα projects αυτά έχουν σκοπό να φέρουν λίγο φρέσκο αέρα στην πόλη και ίσως και λίγο ενοχλητικό για μερικούς, από τη στιγμή που θα φωτίζει κι άλλες πλευρές της πόλης και των ανθρώπων της, πλευρές λιγότερο κανονιστικές και συνηθισμένες.

Το πρώτο πρότζεκτ λέγεται “Ευτυχισμένο Εγώ”, μιλάει για την αυτάρεσκη αναζήτηση του εαυτού και ξεκινάει παραμονές Αγίου Βαλεντίνου (Εναρξη έκθεσης: 13 Φεβρουαρίου 2016, 19:00) και θα λειτουργεί για 8 μέρες (περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο που αφορά αποκλειστικά την έκθεση).

Λουκούμι 10

Τα επόμενα projects θα ανοίξουν διάλογο για διάφορες πτυχές της καθημερινότητας των ατόμων, θα σκιαγραφούν στερεότυπα, αντιλήψεις, κανονικότητες, θα μιλούν για θέματα που δύσκολα μιλάει κανείς. Δέκα καλλιτέχνες, κάθε φορά διαφορετικοί, θα δίνουν μια ακόμα οπτική στη ζωή της Αθήνας.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα σύντομα από το Λουκούμι #10!

Αυτά από μένα, τα λέμε εκεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.