Η ψηφιακή τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που οι καταναλωτές απολαμβάνουν το περιεχόμενο, εντούτοις το παραδοσιακό βιβλίο παραμένει σταθερή αξία.

Πώς φαντάζεστε το βιβλίο του μέλλοντος;

Μπορείτε να σκεφτείτε ένα βιβλίο που να επεξεργάζεται το περιεχόμενό του και να σας στέλνει μηνύματα πως αισθάνεται; Έναν διαφορετικό… μαραθώνιο διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για το επόμενο τριήμερο (22-24/1) και προσκαλεί δημιουργικούς ανθρώπους (designers, illustrators, artists, εκδότες, επιμελητές περιεχομένου, startuppers, προγραμματιστές και όσους ενδιαφέρονται) να πειραματιστούν με τις νέες τεχνολογίες και να σχεδιάσουν το βιβλίο του… αύριο!

Τι είναι όμως ο μαραθώνιος Hackathon: πρόκειται για ένα μαραθώνιο πειραματισμού και δημιουργικότητας με νέες τεχνολογίες και ψηφιακό περιεχόμενο, που μετατρέπει καινοτόμες ιδέες σε νέες επιχειρήσεις.

Στο πρώτο HackTheBook οι 24 συμμετέχοντες, που έχουν επιλεχθεί, θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ανοιχτό, ψηφιακό πολιτιστικό περιεχόμενο από το Εuropeana Space, να πειραματιστούν πάνω σε αυτό και, εν τέλει, να σχεδιάσουν ένα υβριδικό βιβλίο. Παράλληλα με τις τεχνικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εξετάσουν τους νομικούς περιορισμούς που προκύπτουν, αλλά και την οικονομική βιωσιμότητα της πρότασής τους.

Στο τέλος του τριημέρου θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες ομάδες, ενώ εκπρόσωπος από κάθε νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να δουλέψει πάνω στην κεφαλαιοποίηση του μοντέλου της ομάδας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

18:00-21:00: Προσέλευση & εγγραφές , παρουσιάσεις των διοργανωτών & των καλεσμένων ομιλητών, γνωριμία με μέντορες, δικτύωση & γνωριμία με τις ομάδες

Σάββατο 23 Ιανουαρίου

10:00: Hacking/ coding / designing

Κυριακή 24 Ιανουαρίου

10:00-18:00: Hacking / coding/ designing (cont.)

18:00-19:00: Παρουσίαση προτάσεων στην κριτική επιτροπή

20:00: Ανακοίνωση νικητών, λήξη Hackathon

Περισσότερα μπορεί κανείς να δει στην επίσημη σελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.