Είναι πολύ όμορφο να παρακολουθείς την εξέλιξη κάποιων πραγμάτων. Πως μεγαλώνουν, ενισχύονται, αποκτούν σιγά σιγά μεγαλύτερη αξία και γίνονται σημείο αναφοράς. Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το Φοιτητικό Συνέδριο που διοργανώνεται εξ’ ολοκλήρου από φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Δ.Ε.Τ.) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φέτος λοιπόν ήρθε η ώρα για το 13ο ΦΣΔΕΤ!

Ήταν πριν από δύο χρόνια όταν το γνώρισα από κοντά. Τότε συμμετείχα πιλοτικά σε ένα ερευνητικό έργο του Ο.Π.Α., το Aueb On Air, και ήμουν εκεί με σκοπό να βιντεοσκοπήσουμε με την υπόλοιπη ομάδα τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις της κεντρικής αίθουσας. Δεν το κρύβω… στην αρχή είχα τρομάξει με τη διάρκειά του. Όταν τελείωσε βέβαια είχα μάθει τόσα πολλά γύρω από τον κόσμο των ερευνών, των εταιριών και του τρόπου διαχείρισης διαφορετικών θεμάτων που ένιωθα πιο σίγουρος για τις δικές μου κινήσεις. Γιατί εκείνη την περίοδο ξεκινούσαμε τη Neoperativa ως ιδέα. Μια ιδέα που δυο χρόνια μετά ευελπιστεί να γίνει το σπίτι δημιουργικών μυαλών που έχουν την όρεξη να την κάνουν να πετάξει.

Γίνονται τόσα πολλά στο Ο.Π.Α. που δεν είναι εύκολο κανείς να τα παρακολουθεί όλα. Το συνέδριο αποτελεί αφορμή οι φοιτητές να αντιληφθούν τι άλλο γίνεται γύρω από το πανεπιστήμιο εκτός από τον κύκλο σπουδών που παρακολουθούν. Και πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους! Γιατί η ζωή μας περιμένει μετά το πανεπιστήμιο και πρέπει να ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Να μην περιμένουμε να το μάθουμε αφού πάρουμε το πτυχίο. Ίσως τότε να είναι ήδη αργά.

Την επόμενη χρονιά είχα πάει προετοιμασμένος να ακούσω πολλά νέα θέματα και στατιστικά που αφορούν τους Έλληνες, τις συνήθειές τους στα Social Media, καθώς και τον τρόπο που καινοτομούν και αναλύουν τον κόσμο γύρω τους. Γιατί το ΦΣΔΕΤ δίνει χώρο σε εργασίες να παρουσιαστούν και να ακουστούν. Εργασίες από νέους που αφορούν τους νέους. Αν όχι εμείς οι ίδιοι… τότε ποιος θα το κάνει για εμάς;;;

Έτσι, φέτος, η Neoperativa εμπλέκεται πιο ενεργά βοηθώντας στην προώθηση του ΦΣΔΕΤ όσο πιο ενεργά μπορεί, ενισχύοντας το σκοπό του. Και από θεατής… νιώθω συμμετέχων! Το 13ο ΦΣΔΕΤ έχει θέμα “Καινοτομία και Σύγχρονες Μορφές Επιχειρηματικότητας” και δε θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο! Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα αφορά τους νέους και πρέπει να τονιστεί έντονα η σημαντικότητά τους για την ενίσχυση του μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος. Η δύναμη είναι στα χέρια μας και δεν πρέπει να καθόμαστε στην άκρη. Πρέπει να εξερευνούμε τις δυνατότητες μας και να εξελισσόμαστε συνεχώς. Οι συνθήκες σίγουρα δεν είναι ούτε ευνοϊκές ούτε εύκολες αλλά αρκετά με τα εύκολα! Προσωπικά νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να δείξουμε πρώτα σε εμάς τι αξίζουμε και μετά να το ζήσουμε κιόλας. Χωρίς να αφήσουμε τίποτα να μας σταματήσει. Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει. Και η προσπάθεια ποτέ δεν είναι κάτι άχρηστο. Αντίθετα, είναι το μεγαλύτερο μάθημα!

Όσοι από εσάς δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το ΦΣΔΕΤ νομίζω ήρθε η ώρα να το κάνετε! Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκίνησε! Σας περιμένουμε στο Συνεδριακό Κέντρο της Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στις 12 Μαΐου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.