Ήταν νομίζω ακόμα Φλεβάρης όταν έπειτα από μια αρχική συζήτηση, οι υπεύθυνοι του Λουκούμι Bar μας σύστησαν και μας πήγαν στο – υπό διαμόρφωση τότε – Loukoumi #10.

Στην πλατεία Αβησσυνίας, τοποθετημένο ακριβώς απέναντι από το Λουκούμι Bar υπάρχει πλέον ένας νέος πολυχώρος ανοιχτός σε δράση και σε όλο τον κόσμο που θέλει να το γνωρίσει. Στο ισόγειο λειτουργεί η «Ρίζα» με βιολογικά προϊόντα. Στο LAB στο υπόγειο μπορεί κανείς να ζήσει δυνατά πάρτι με μουσικές από γνωστούς djs και σύντομα πολλά περισσότερα. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του πολυχώρου ως τώρα ωστόσο αποτελεί το «Δέντρο» στον πρώτο όροφο όπου λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησε τη λειτουργία του με μια σειρά από δέκα θεματικές εκθέσεις που φτάνουν μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού. Μη αναμενόμενα θέματα, πολλοί νέοι δημιουργοί και φυσικά έντονο ενδιαφέρον. Τι γίνεται όμως με την ταράτσα;

Το τελευταίο μέρος του κτιρίου και το πιο όμορφο σημείο του δέντρου βρίσκεται ψηλά. Πάνω από τον εκθεσιακό χώρο, μια ταράτσα απλή και ανεκμετάλλευτη περιμένει να σε ηρεμήσει. Είχε βραδιάσει οπότε μπορούσαμε πλήρως να καταλάβουμε την αξία της βλέποντας τη θέα από εκεί ψηλά. Από τη μία φαινόταν η Ακρόπολη όπως συμβαίνει από αρκετές ταράτσες του κέντρου αλλά από την άλλη ήταν σα να βρίσκεσαι πολύ πιο κοντά στην πλευρά του αστεροσκοπίου. Δεν ήταν σα να το βλέπεις από μακριά. Το πλησιάζεις και το απολαμβάνεις το ίδιο. «Εδώ θα θέλαμε να φτιάξουμε μια ταράτσα ανοιχτή προς όλους, χωρίς εξυπηρέτηση, για αυτούς που θα ξέρουν να τη σέβονται», είπε τότε ο υπεύθυνος. «Θα μπορούσαμε λοιπόν να καλέσουμε τον κόσμο να φέρει τη γλάστρα του και να βοηθήσει στη διαμόρφωση της ταράτσας που ο ίδιος μετά θα απολαμβάνει ήρεμα.» απάντησα αυθόρμητα αναφέροντας την πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό.

Και εκεί ξεκινάει η δουλειά για τη Media Neoperativa. Όλο το επικοινωνιακό υλικό! Η Δήμητρα Νηφάκου από την κοινότητα δημιουργών μας ανέλαβε το εικαστικό μέρος της αφίσας και ο Θάνος Καπράνος ανέλαβε τη διαμόρφωση κατάλληλου δελτίου τύπου, του προωθητικού βίντεο καθώς και του μικρού ραδιοφωνικού σποτ στο οποίο η φωνή ανήκει στη Φένια Ζάννη. Έτσι, διαμορφώνουμε ανάλογα το project όλο το απαραίτητο υλικό για την προώθησή του. Την ίδια τη μέρα των εκδηλώσεων θα αποτυπωθεί σε φωτογραφίες και βίντεο η προσπάθεια και φυσικά το αποτέλεσμα όλων όσων το επιθυμούν να συμμετάσχουν και να διαμορφώσουν την ταράτσα μέσα από το project “Φέρε κι εσύ τη γλάστρα σου”! Το project για εμάς θα ολοκληρωθεί όταν στο blog μας θα αναρτηθεί άρθρο από τις απόψεις και τις εμπειρίες κάποιων από των συμμετεχόντων. Μπορεί να είστε εσείς αυτοί  που θα μας μιλήσουν οπότε σας περιμένουμε με τη γλάστρα και τη διάθεσή σας!

Πέρα από το ίδιο το Λουκούμι που θα παρέχει τα χρώματα, τις πρώτες ύλες και άλλα απαραίτητα υλικά, βοηθοί μας σε αυτή την ιδέα είναι και η ομάδα της Ethelon, μιας ομάδας που προωθεί την εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων και οργανισμών σε κοινωνικές δράσεις. Φυσικά απαραίτητοι είστε όλοι εσείς που βαρεθήκατε να ξεφυτρώνουν μαγαζιά στης ταράτσες και θα θέλατε να υπάρχει ένα ήρεμο αλλά ζωντανό και χρωματιστό καταφύγιο στο κέντρο της πόλης.

Η μια μέρα  δεν είναι αρκετή όμως για όλα όσα μπορούν να γίνουν παράλληλα στον πολυχώρο. Σεμινάρια και διάφορες δράσεις γεμίζουν το σαββατοκύριακο που θα κλείσει με πάρτι στο ηλιοβασίλεμα της Κυριακής.

Μην το χάσει κανείς! Θα βάψουμε, θα κατασκευάσουμε… θα διασκεδάσουμε!

Περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άρθρο και φυσικά δηλώστε τη συμμετοχή σας στο σχετικό Facebook Event

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.