Το κίνημα του making έφτασε και στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά στη χώρα μας, διοργανώνεται το Athens Mini Maker Faire 2016. 1 & 2 Οκτωβρίου 2016, το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου γεμίζει με ανθρώπους που δημιουργούν. Άνθρωποι που μεταμορφώνουν τις ιδέες σε αντικείμενα με εντυπωσιακά αποτελέσματα θα είναι εκεί!

makerfaireathens1b

Έκθεση, ομιλίες και workshops συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το φεστιβάλ. Πρόκειται ίσως για τη σπουδαιότερη έκθεση που αφορά την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τέχνη, τη χειροτεχνία, τη μηχανική και την καινοτομία στην Ελλάδα. Έχοντας ήδη διεξαχθεί σε 120 πόλεις αναζητούνται και στην Ελλάδα εμπνευσμένοι άνθρωποι κάθε ηλικίας. Κοινό χαρακτηριστικό τους; Το να δημιουργούν και να ανακαλύπτουν νέες τεχνολογίες, εφευρέσεις, ευρεσιτεχνίες και καινοτομίες. Οι makers που θα συμμετέχουν εκτός από το να εκθέσουν τις δημιουργίες τους θα είναι εκεί για να μυήσουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στη μαγεία της δημιουργίας.

athens-mini-maker-faire

Οι βασικές κατηγορίες του Maker Faire είναι: DIY/Crafting, Robotics, Soldering & Welding, Glass Blowing, Clay pottery, Railbikes, Drones, Openrov, Arduino, FabLabs, Ham Radio, ebikes & ecars, Hackerspace, Geodesic domes, Silk screening, Food making, Plan growing project. Και αυτές είναι μόνο οι βασικές. Γιατί η δημιουργία δεν έχει όρια και αυστηρές κατηγορίες. Making, παιχνίδι και διασκέδαση σε ένα μέρος!

Τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 5€. Το Athens Mini Maker Faire υποστηρίζεται απο το περιοδικό ΜΑΚΕ, το μεγαλύτερο περιοδικό για την τεχνολογία και το crafting παγκοσμίως. Περισσότερα για το πρόγραμμα ομιλιών και workshops μπορείς να μάθεις στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ makerfaireathens.com.

Athens Mini Maker Faire: Και η δημιουργία έχει τη δική της γιορτή!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.