Συνέντευξη: Μαρία Μάζη
Φωτογραφίες έργων: Θάνος Καπράνος

Όπως μπορεί να γνωρίζετε (αν δεν γνωρίζετε, ρίξτε μια ματιά εδώ), πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το «Ευτυχισμένο Εγώ!», ένα project του Λουκούμι #10 (πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι). Το project μιλούσε για την αυτάρεσκη αναζήτηση του εαυτού και συμπεριελάμβανε εκθέσεις έργων τέχνης, workshop και φυσικά parties.

Πήγαμε στην έκθεση του «Ευτυχισμένο Εγώ!» και μιλήσαμε με τους/τις καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες του! Μας μίλησαν για το πως έμαθαν για το project, γιατί αποφάσισαν να λάβουν μέρος, για τα έργα τους, για το τι σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης/ιδα σήμερα στην Ελλάδα και τις φιλοδοξίες τους!

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά και να τους γνωρίσουμε!

Καλλιτέχνης: Θεοδώρα Μιχελοπούλου

Θεοδώρα Μιχελοπούλου

«Είμαι η Θεοδώρα. Στα 23 μου είμαι φοιτήτρια της Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ετοιμάζω την πτυχιακή εργασία για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου.

Με τραβάει το όποιο είδος τέχνης έχει κοινωνική τοποθέτηση και ταυτόχρονα συνδυάζει μια εικαστικότητα σύγχρονης αντίληψης χωρίς να νιώθει την υποχρέωση να είναι σαφής. Η ζωγραφική είναι αγαπημένο μέσο έκφρασης, αν θέλω να πω κάτι, με την ζωγραφική θα καταφέρω να το πω αρκετά καλά. Με το βίντεο ή τις εγκαταστάσεις θα είναι πιο δύσκολο. Για να πω αυτό που θέλω, θα πρέπει να βρω λύσεις για προβληματικές δυο μορφών τέχνης που δεν γνωρίζω εξίσου καλά, και για την ώρα δεν θέλω να λύσω.

Ένας φίλος μου μίλησε για το «ευτυχισμένο εγώ» κι έτσι έλαβα συμμετοχή.

“Θεωρώ ότι η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση και ξεκινάει από μέσα μας”

Ένιωσα την ανάγκη να δείξω την ζωγραφική μου και να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Δεν έχω αυτή την ανάγκη συχνά άρα όφειλα στον εαυτό μου να το κάνω.

Ωραίο συναίσθημα να είσαι χαρούμενος, αλλά κι αν δεν είσαι δεν τρέχει κάτι, ή κι αν είσαι δεν χρειάζεται να το βλέπουν και οι άλλοι στα μάτια σου. Θεωρώ ότι η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση και ξεκινάει από μέσα μας. Δεν ξέρω πως λέγεται όλο αυτό, για αυτό και δεν έδωσα κάποιο τίτλο. Όσο με νοιάζει αν με θεωρούν οι άλλοι χαρούμενη τόσο με νοιάζει και για τον τίτλο. Ίσως θα έπρεπε να το πω “για τα μάτια του κόσμου”, και να ψάχνουν όλοι να βρουν μάτια….

Θεοδώρα Μιχελοπούλου

Είμαι μια μικρή καλλιτέχνιδα σε μια χώρα με πολλές τρύπες και κενά που σίγουρα θα έπρεπε να ασφαλιστούν με τέχνη και παιδεία. Δεν έχω συναντήσει εμπόδια, ακόμη, τα βλέπω ωστόσο να έρχονται. Και τις ευκαιρίες επίσης….

Το άμεσο σχέδιο είναι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, ίσως να επιλέξω στη συνέχεια να τις συνεχίσω, θα δείξει…»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.